Nyhed

Reportage: Roskilde holdt premiere på film om dødsulykken i 2000

Ni unge mænd mistede livet under Pearl Jam-koncerten på Roskilde for præcis 15 år siden. Det blev markeret med premieren på dokumentarfilmen Nine Rocks.

Det er 15 år siden, at ni unge mænd blev mast ihjel under en Pearl Jam-koncert på Roskilde Festival. En ulykke, der har kastet en mørk skygge over Roskilde Festivals historie og over hele festivalkulturen. En af dem, der på mirakuløs vis blev reddet fra bunken af faldne, var Tor Nygård Kolding. Han står bag erindringsfilmen "Nine Rocks", der i dag fik premiere på selvsamme festival, præcis 15 år efter dødsulykken, hvor den blev vist på storskærm ved siden af Rising-scenen.

Adskillige hundrede personer var mødt frem for at overvære premieren, der blev indledt med korte taler af først Henrik Bondo fra Roskilde Festivals ledelse, dernæst Tor Nygård Kolding. Henrik Bondo læste også en hilsen fra Pearl Jams guitarist Stone Gossard.

Tor Nygård Kolding er selv hovedperson i store dele af filmen, hvor han fortæller om sin oplevelse af ulykken og sin måde at bearbejde den dybt traumatiske oplevelse på, men han har også interviewet forældrene til det svenske offer Henrik Bondebjer og venner af det hollandske offer Frank Nouwens. Henrik Bondebjers forældre var i øvrigt til stede ved premieren til deres første Roskilde-besøg nogensinde. Tor Nygård Kolding taler i filmen også med en præst samt en sikkerhedsansvarlig på Roskilde, der blandt andet viser, hvordan man kan stoppe al lyd fra Orange Scene med en "kill switch". Musikken i filmen er, ikke overraskende, Pearl Jam-numre.


Den 30 minutter lange film gjorde tydeligvis et stort indtryk på de mange fremmødte, der så filmen siddende på jorden i dyb tavshed, men sluttede med en lang stående applaus.

 

ANNONCE