Nyhed

STORLADEN ROCK: 00'er-helte på turné med Danmarks Underholdningsorkester

Mew gæster både England, Finland, Norge og Danmark med solid symfonisk backing

Sidste år kunne danskerne opleve en række symfoniske indieperler, da Mew og Danmarks Underholdningsorkester gik sammen om en koncertturné rundt i landet. Nu gentager de succesen med en forårsturné i det nye år.

Denne gang er det dog ikke kun danskerne, der får fornøjelsen af at høre den klassiske musik smelte sammen med det rockede. Den nye turné markerer nemlig Underholdningsorkestrets første populærmusikalske turné i Nordeuropa med stop i både England, Norge og Finland.

På den nye turné vil Danmarks Underholdningsorkester og Mew endnu engang dykke ned i bandets repertoire og give det nyt liv:


”Mews musik er født med en symfonisk klang, som egner sig ekstremt godt til de koncertsale, vi undervejs kommer til at besøge. I samspillet med vores orkester ryger musikken endnu højere op i de drømmende symfoniske lag,” fortæller Andreas Vetö, direktør for Danmarks Underholdningsorkester samt dirigent ved koncerterne, om samarbejdet med Mew og fortsætter:

”Verden lytter allerede med, når vi præsenterer klassiske albumudgivelser og koncerter. Nu glæder vi os til at introducere nye koncertformater, som i lang tid har været elsket af danskerne, til Europa. Vi er stolte af at være et orkester, der udfordrer konventionerne. Sammen med Mew tager vi skridtet langt uden for den klassiske musiks komfortzone og glæder os til at lade musikken og energien fra scenen begejstre publikum.”

Også Mew glæder sig til at fortsætte samarbejdet og give publikum en særlig oplevelse:


”Vi ved fra turnéen sidste år, at det er en kombination, der vækker stor begejstring – både blandt os på scenen - og ikke mindst hos publikum. Derfor glæder vi os ualmindelig meget til igen at drage ud på landevejen med Danmarks Underholdningsorkester, især fordi vi denne gang også får lov til at besøge nogle af Nordeuropas flotteste koncertsale,” udtaler Johan Wohlert, bassist i Mew, i pressemeddelelsen.

Mew debuterede i 1997 med pladen A Triumph For Man, som blev fulgt op af gennembrudsalbummet Frengers fra 2003. I alt har bandet udgivet ni studiealbums, hvoraf det senenste, Visuals, udkom i 2017.

Danmarks Underholdningsorkester har efterhånden specialiseret sig i at lave samarbejder med en række rytmiske kunstnere, der foruden Mew tæller navne som Mads Langer, Pernille Rosendahl, Burhan G og TV2. Det officielle billetsalg starter fredag den 29. september.


Se den fulde turnéplan her

30. marts: Musiikkitalo, Helsinki, Finland

3. april: Barbican, London, England


5. april: Musikhuset Aarhus

7. april: Oslo Koncerthus, Norge

8. april: DR Koncerthuset, København


12. april: Odeon, Odense

https://gaffa.dk/anmeldelser/2023/marts/koncerter/danmarks-lykkeligste-orkester-med-ny-stor-lyd/

ANNONCE