Nyhed

Arooj Aftab giver smagsprøve på nyt album - og kommer tilbage til Danmark

Den pakistanske sanger og komponist vender tilbage efter sidste sommers koncert i København

Sidste år spillede Arooj Aftab på den københavnske festival Syd for Solen. Nu har hun netop annonceret af hun udgiver nyt album. Det nye album kommer til at hedde Night Reign og er sat til udgivelse den 31. maj. Dermed er Aftab klar til at følge op på det Grammy-vindende album Vulture Prince fra 2021.

Samtidig med annonceringen er hun klar med albummets første single, ”Raat Ki Rani”. Du kan høre singlen nederst i artiklen. Musikvideoen til sangen er instrueret af skuespilleren Tessa Thompson. De to mødte hinanden igennem Thompsons far, Marc Anthony Thompson, som også er musiker. Aftab mødte ham til en koncert sidste år, hvor de snakkede om at lave musik sammen. 

På albummets gæsteliste finder man musikerne Cautious Clay, James Francies, Vijay Iyer, Kaki King, Moor Mother og Chocolate Genius. I kølvandet på udgivelsen tager Aftab på en turné, som rundes af med en koncert på Vega i København den 12. november.


Koncerten sidste år på Syd for Solen, var ifølge GAFFAs udsendte fire stjerner værdig.

”’Mohabbat’, som ifølge Aftab er deres glade nummer, og i øvrigt var med på Barack Obamas traditionsrige sommerplayliste, passer fint til den solrige aften og feel-goodstemning, der er på pladsen, og stemningen er bestemt helt i top, da bandet takker af efter en ganske fin koncert, der dog kunne trænge til en smule mørke og lidt flere nuancer i lydbilledet,” lød det i anmeldelsen.

Se videoen her:


Trackliste: 
1. "Aey Nehin"
2. "Na Gul"
3. "Autumn Leaves" (ft. James Francies)
4. "Bolo Na" (ft. Moor Mother, Joel Ross)
5. "Saaqi" (ft. Vijay Iyer)
6. "Last Night (Reprise)" (ft. Cautious Clay, Kaki King, Maeve Gilchrist)
7. "Raat Ki Rani"
8. "Whiskey"
9. "Zameen" (ft. Chocolate Genius, Inc.)

FOTOSERIE: Grammy-vinderen Arooj Aftab indtog Resonator Festival


ANNONCE