Nyhed

SYD FOR SOLEN 2023: Festivalen er klar med de første navne

Torsdagsprogrammet byder på et innovativt verdensnavn, et pakistansk stjerneskud og dansk fordybelsesjazz

Den københavnske festival Syd For Solen, der fandt sted for første gang i år, vender tilbage i perioden fra den 8. til den 10 juni næste år. Det lader til, at Søndermarken på Frederiksberg bliver epicenter for kolde øl, en stærk fællesskabsfølelse og vigtigst af alt – god musik.

De første navne til festivalens torsdagsprogram er nemlig netop blevet offentliggjort, og vi kan nikke genkendende til, at det ser lovende ud.

Øverst på plakaten befinder hovednavnet Bon Iver sig, der vender tilbage Danmark for første gang siden gruppens seksstjernede koncert på NorthSide tilbage i 2019. Derudover er det pakistanske stjerneskud Arooj Aftab og den danske duo Bremer/McCoy også tilføjet til listen.

Ligesom i år er konceptet til den kommende festival, at lineuppet hver dag både byder på velkendte navne såvel som nye navne, man kan udforske for måske allerførste gang.


”Arooj Aftab og Bremer/McCoy lægger sig på hver deres måde i de musikalske baner, som Bon Iver også bevæger sig i. Musik, der går lige i hjertekulen, og som opfordrer til eftertænksomhed og fordybelse, som er tiltrængt i tiden,” fortæller programansvarlig for Syd For Solen, Xenia Grigat, i en pressemeddelelse og fortsætter:


”Der kommer naturligvis flere artister på torsdagens musikprogram – dem venter vi lidt endnu med at afsløre, mens vi så småt begynder at glæde os til sommer og musik i Søndermarken.”

I sommer gæstede blandt andre Slowdive, Wet Leg og The National Syd For Solen, og sidstnævnte leverede en koncert, som GAFFAs anmelder var stærkt begejstret over – den fik nemlig seks funklende stjerner.

Torsdagsbilletterne til Syd For Solen anno 2023 sættes til salg den 16. november klokken 10:00.


LÆS OGSÅ: Wet Leg skal opleves live

ANNONCE