Nyhed

NY UNDERGRUNDSSCENE: "Der vil være koncerter med unge bands, DJs, standup og meget andet"

Spillested er blevet bevilliget en kvart million kroner til at skabe en ny undergrundscene

Ringkøbing-spillestedet Generator får snart en ny undergrundsscene efter at have modtaget en bevilling på 250.000 kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond. Den nye scene kommer til at hedde Garagen, og skal ligge i lokaler, der tidligere har været blandt andet garage for Ringkøbing Skjern Forsyning. Det skriver spillestedet i en pressemeddelelse.

Bevillingen skal bruges til inventar og professionelle lyd- og lyssystemer, og Garagen skal bære præg af lokale ildsjæle og musiktalenter. 

"Garagen skal primært være for områdets unge, hvor den nye ungegruppe RUSK skal være med til at skabe indholdet. Der vil være koncerter med unge bands, DJs, standup og meget andet. Vi vil engagere det lokale musikmiljø, så flest mulige får et medejerskab over det nye spillested, og vi kan være sammen om at give en masse gode oplevelser til hinanden og publikum", fortæller Simon Alsing Busk, der er koordinator på Generator.


Tuborgfondet har tidligere støttet ungenetværket RUSK med 200.000 kroner – og nu følger A.P. Møller Fonden altså trop med bevilling på 250.000 kroner, hvilket betyder at projektet kan realiseres.

Ud over at fungere som et koncert- og eventsted, skal Garagen også udbyde øvelokaler til lokale musikere, som også får mulighed for at afholde deres egne koncerter i bygningen. 

"Som medlem af øvelokaleforeningen vil man få mulighed for at booke en tid på den nye scene, og mødes med sit band i nogle rigtig gode rammer. Her har bandet også mulighed for at åbne dørene, og invitere til koncert, uden at de først skal bookes af Generator. Vi kalder det en ”plug'n'play”-scene, hvor alt står klart, så man skal bare trykke på en kontakt, og så spiller det", fortæller Simon Alsing Busk i en pressemeddelelse.


Ifølge Generator har en gruppe af spillestedets frivillige medhjælpere, brugt tid på at etablere en brandvæg, så Garagen også kan benyttes til offentlige arrangementer. Den er nu etableret, og den nye bevilling er med til, at byens nye undergrundscene kan åbne inden for den nærmeste fremtid.

"Præcist hvornår det bliver (Garagens åbningsdato, red.), ved vi ikke endnu, da alt skal indkøbes, og stedet gøres helt klar. Men et godt bud er i løbet af et par måneder", siger Simon Alsing Busk.

 


LÆS OGSÅ: Vestjysk spillested starter koncertgruppe for unge ildsjæle

 

 


ANNONCE