Nyhed

CELINE DION SIGER FRA: Trump må finde sin egen redningsbåd

"My Heart Will Go On"-sangeren frabeder sig, at Donald Trump bruger det ikoniske Titanic-soundtrack til sine politiske kampagner

Den canadiske sangerinde, Céline Dion, der tidligere på året åbnede op om en meget sjælden sygdom, sætter foden ned efter, at hittet "My Heart Will Go On" blev brugt ved Republikanernes præsidentkandidats politiske kampagne i delstaten Montana. Ifølge Dions repræsentanter er der tale om en uautoriseret brug, som Dion hverken støtter eller godkender.


Som set ovenfor afrundes Instagram-opslaget med:

"Og virkelig, DEN sang?"

Med en nærmest rungende sarkasme skaber opslaget en ironisk parallel mellem sangens forbindelse til en film om et synkende skib og den politiske situation i USA.


I kommentarfeltet findes blandt andet det amerikanske popikon, Ariana Grande, der skriver: "Jeg elsker dig!". Sangerinden bag "Thank You Next" er da også kendt for sin politiske aktivitet og har ofte brugt sin platform til at udtrykke sine holdninger, blandt andet om kvinders rettigheder og mental sundhed, men også til åbent at kritisere Trump og hans politiske ambitioner.

Men ikke alle lader til at værdsætte Dions indirekte politiske stillingtagen. I kommentarfeltet lyder det blandt andet også: "(...) Please, lad være med at blive en af de kendisser, der bruger din platform til at nedgøre præsident (præsidentkandidat, red.) Trump," og "Jeg ved, du er bedre end denne 'WOKE'-agenda."

Som kommentarerne bærer præg af, er Céline Dion altså ikke det eneste kunstnernavn, som offentliggør sin modstand mod Trump og hans gerninger. Kort efter hendes udmelding kom nemlig også afdøde Isaac Hayes’ familie på banen. De har nu offentligt protesteret mod brugen af soul-legendens musik i Trumps kampagne og har sendt en advarsel til Trump. Familien kræver, at Republikanerne stopper brugen af "Hold On, I’m Comin’" og truer med en retssag for ophavsretskrænkelse.


Tidligere har endnu flere musikere anklaget Trump for at bruge deres musik uden tilladelse. Bands som The Rolling Stones og Aerosmith samt kunstnere som Adele, Neil Young, Johnny Marr fra The Smiths og Michael Stipe fra R.E.M. har også offentligt udtrykt deres modstand. Indtil videre har hverken Trump eller hans pressefolk kommenteret på musikernes sarkastiske bemærkninger eller juridiske trusler. 

Céline Dion udgiver ny musik – første sang siden diagnosen

ANNONCE