Nyhed

DAGE MED HUSSEIN: Lukas Vanggaard klar med nyt album og turné

Du kan høre første single fra Vanggaards kommende album lige her

Lukas Vanggaard troede, han han skulle være "den næste Preben Elkjær". I stedet blev han kronet som ”Aarhus' indiepopprins" - eller, som GAFFA tidligere har døbt ham, "Indiepop-ørnen fra Herning."

Nu er Vanggaard så klar med sit tredje fuldlængdealbum, Alle dem, der lyver, sover godt om natten. Albummet udforsker relationer, længsel og barndommens minder gennem en kombination af indiekærlighed og selvironi. Det udkommer 27. september.

Det fremgår af en pressemeddelelse, hvor Vanggaard samtidig annoncerer en række koncerter til efteråret. Du kan se turnéplanen under artiklen, hvor du også kan høre albummets førstesingle, som hedder "Ingen siger det som Morrissey" og udkom tilbage i november '23.


Næste single fra det kommende album bærer titlen "Dage med Hussein, inshallah" og udkommer samme dag som selve albummet.

Håndspillede hits
Vanggaard indledte karrieren med debut-ep'en Håndspillede hits (2020). Siden da har han fortsat med at udvikle sin lyd og fortællinger, hvilket kulminerer med det nye album.

Alle dem, der lyver, sover godt om natten er nemlig ikke blot et musikalsk værk, men en samling af historier og oplevelser fra Vanggaards liv.


Den kommende single ”Dage med Hussein, inshallah” tager lytterne med til Vanggaards barndom i Gullestrup udenfor Herning, hvor han dannede et nært venskab med Hussein, en dreng med arabisk baggrund. Sammen drømte de stort og delte oplevelser fra deres forskellige verdener.

I pressemeddelelsen beskriver Vanggaard denne tid som præget af en fælles forståelse og en følelse af at være en del af noget større.

"Han lærte mig arabiske ord, og jeg hjalp ham med dansk, vi røg smøger og drømte stort sammen. Senere flyttede han og hans familie til Amager, og jeg flyttede til Christianshavn – og når de inviterede mig til middag, kom Hussein ud til mig forinden, sendt af sin mor, for at hente mit vasketøj."


Relationer er et gennemgående tema i Alle dem, der lyver, sover godt om natten. Lukas Vanggaard reflekterer over de forbindelser, vi længes efter, dem vi har, og dem vi forestiller os. Han indrømmer, at han har flygtet fra relationer hele sit liv, men arbejder nu hårdt på at overvinde angsten for at miste og turde blive.

Det er en kamp, der afspejles i hans musik, hvor ærlige fortællinger og personlige oplevelser flettes sammen med melodiske indiepoptoner. Det nye album er, ifølge pressemeddelelsen, en hyldest til barndommens venskaber, provinslivet og de relationer, der former os som mennesker.

Turnédatoer
1.oktober Den Rytmiske Højskole, Vig
5.oktober HeadQuarters, Aarhus
6.oktober (privat arr.)
30. oktober AbZalon, Aalborg
31. oktober Feedback Studiet, Aarhus
1. november Råhuset, København
2. November Pakhus8, Præstø


SOUNDTRACK TIL DAGEN: Lukas Vanggaard lader sit indre orkester spille med på ny single

ANNONCE