Nyhed

HALLELUJA: Leonard Cohens 90-årsdag fejres med foredragsrække

Mesterens runde dag i september markeres med foredragsturné med en af landets største Cohen-eksperter

Den 21. september 2024 ville den store, canadiske sangskriver og forfatter være fyldt 90 år - hvis han da ikke var gået bort i en alder af 82 år i november 2016. I den anledning turnerede en række fremtrædende danske musikere med Cohen - en hyldestkoncert, som blandt andet kunne opleves i Musikhuset Aarhus og DR Koncerthuset i København.

I de kommende måneder bliver der så yderligere mulighed for at mindes den store sangskriver, når litteraturhistoriker og forfatter Espen Strunk - som er daglig nyhedsredaktør ved GAFFA - tager på landevejen med sit foredrag om Cohen og hans poetiske univers.

Espen Strunk udgav i 2021 bogen "Den sidste rockjournalist," hvor man blandt andet kan læse om hans møde med Leonard Cohen. Til efteråret fortæller han om Cohen ved en række foredrag over hele landet. Foto: Bettina Bach
Espen Strunk udgav i 2021 bogen "Den sidste rockjournalist," hvor man blandt andet kan læse om hans møde med Leonard Cohen. Til efteråret fortæller han om Cohen ved en række foredrag over hele landet. Foto: Bettina Bach


Strunk har beskæftiget sig indgående med Cohens værk gennem en årrække og nåede også at møde mesteren ved en enkelt lejlighed nogle år før Cohens død. Foredraget "Det knuste halleluja - Leonard Cohen 90 år" kan opleves i blandt andet Aarhus, København og Odense - du kan se den fulde turnéplan herunder.

"Cohens værk adresserer nogle af de helt store, eksistentielle spørgsmål, og hans sange og digte er en kilde til fortsat trøst og eftertanke, her otte år efter hans død," udtaler Strunk forud for foredragsrækken og tilføjer:

"Bob Dylan modtog, fuldt berettiget, Nobel Litteraturpris i 2016. Man kunne med fordel have tildelt Cohen samme hæder - hans livsværk placerer ham ikke bare som en af populærmusikkens store sangskrivere, men som en uomgængelig stemme i de seneste godt 70 års vestlige litteratur."


Turnéplan
14/8 - Vejle Bibliotek, Vejle
4/9 - Herning Bibliotek, Herning 
12/9 - Dokk1, Aarhus
24/10 - Odense Bibliotek, Odense
25/11 - Kolding Bibliotek, Kolding
11/12 - Folkeuniversitet Aarhus (udsolgt)
12/12 - Folkeuniversitet Aarhus (ekstra)
31/3-25 - Park Bio, København

ENDELIG ONLINE: Her er vores store interview med Leonard Cohen fra 1988

ANNONCE