Nyhed

Jefferson Starship kommer til Danmark

Det legendariske band besøger Jylland anført af et enkelt medlem af den oprindelige besætning

I 2024 er der gået et halvt århundrede, siden Jefferson Starship søsatte en succesfuld karriere med udgivelsen af albummet Dragon Fly. Det udkom i oktober '74 og inkluderede blandt andet "Ride the Tiger" - og blev fulgt op året efter af den endnu mere succesfulde Red Octopus og hittet "Miracles".

Nu har San Francisco-bandet så meldt deres ankomst til Danmark - otte år efter, at det helt centrale medlem Paul Kantner afgik ved døden som 74-årig i januar 2016.

Det bliver Skive Theater (ja, sådan staver de det, red.) i Vestjylland, som kommer til at danne ramme om koncerten. Den finder sted 15. oktober klokken 20.00, og billetter til 475 kroner er i salg her


Jefferson Starship anno 1976 - med David Freiberg i midten. Pressefoto, International Creative Management
Jefferson Starship anno 1976 - med David Freiberg i midten. Pressefoto, International Creative Management

Eneste oprindelige medlem i den aktuelle inkarnation af bandet er David Freiberg.

Han var medlem af en anden populær San Francisco-gruppe, Quicksilver Messenger Service, inden han i '73 udgav albummet Baron Tollbooth & The Chrome Nun sammen med Grace Slick og Paul Kantner fra Jefferson Airplane.


Forinden havde Freiberg turneret med Jefferson Airplane i kølvandet på deres sidste album, Long John Silver, som udkom i 1972 (de udgav siden et enkelt, sidste album i '89, red.)

Paul Kantner på scenen i Nakskov, oktober 2012. Foto: Allan Dahl
Paul Kantner på scenen i Nakskov, oktober 2012. Foto: Allan Dahl

Efter opløsningen af Jefferson Airplane dannede guitaristen Jorma Kaukonen og bassisten Jack Casady bandet Hot Tuna - som stadig er aktive - mens Slick og Kantner gik i luften med Jefferson Starship.


Foruden Freiberg består den aktuelle version af Jefferson Starship af - blandt andre - trommeslageren Donny Baldwin, som var medlem af bandet op gennem firserne, og forsanger Cathy Richardson, som har løftet arven fra Grace Slick siden 2016.

Sidst, Jefferson Starship kunne opleves i Danmark, var i efteråret 2022, hvor de varmede op for Deep Purple i Royal Arena. Sidste visit med Paul Kantner i front fandt sted i 2012, hvor bandet gav intimkoncert i Nakskov

John Barbata er død, 79 år gammel


ANNONCE