Nyhed

Jefferson Airplane-trommeslager død

Joey Covington er omkommet i en bilulykke, 67 år gammel

Joey Covington, trommeslageren, der spillede med både Jefferson Airplane og Hot Tuna, døde i går i en bilulykke i Palm Springs, Californien. Han blev 67 år gammel. 

Ifølge den lokale CBS-nyhedsstation hamrede Covingtons bil ind i en væg ved siden af vejen, hvilket stoppede trafikken i flere timer efterfølgende. Politiet har rapporteret, at Covington ikke var iført sikkerhedsbælte under det voldsomme sammenstød og blev erklæret død på stedet, på trods af genoplivningsforsøg. Han var blot passager i bilen. 

Som selvlært trommeslager var Covington med til at starte gruppen Hot Tuna i 1969 med Jefferson Airplane-medlemmerne Jack Casady, Jorma Kaukonen og Paul Kantner. Det skyldes blandt andet, at Airplane-sanger Grace Slick hanvde gennemgået en større operation. Samme år spillede han percussion på Jefferson Airplanes album "Volunteers", og i 1970 overtog han rollen som fuldbyrdet medlem, da han kom med som fast trommeslager, efter at Spencer Dryden forlod gruppen.

Allerede i 1972 forlod han dog Jefferson Airplane for at forfølge drømmen om en solokarriere, der startede med albummet "Fat Fandango". Det blev dog aldrig en kæmpestor succes, og med tiden har Covington kun været fremme i spotlyset i forbindelse med Jefferson Starship (bandet, der fortsatte efter Jefferson Airplane). Blandt andet, da han var med til at skrive deres hitsingle "With Your Love" fra 1976.

ANNONCE