Nyhed

KASHMIR PÅ MUSEUM: Oplev effekter fra fans og hidtil ikke offentliggjorte billeder

Kashmirs album The Good Life fejres med museumsudstilling og ny bog

Kashmirs 25-års jubilæum for albummet The Good Life (1999) bliver fejret med en udstilling på det danske rockmuseum Ragnarock (også kendt som ROMU) i Roskilde. Udstillingen får navnet The Good Live og åbner den 13. september.

Det er snart 25 år siden, Kashmir udgav deres album The Good Life, som indeholder numre som "Mom in Love, Daddy in Space", "Graceland" og "Lampshade". Desuden gav GAFFAs anmelder i sin tid albummet hele seks stjerner og beskrev det som "et lille mesterværk". Jubilæet fejres nu med både en udstilling på rockmuseet Ragnarock i Roskilde og en bog i serien Danske Albums.

Tidligere på året kunne fans begynde at dele deres Kashmir-minder, da museet opfordrede til bidrag i form af for eksempel fotos, souvenirs eller videohilsner. Denne opfordring har givet resultater, og museet har indsamlet mange forskellige genstande fra fans rundt om i landet.


"Vi kan mærke på de mange henvendelser, at det langt fra er et album, der er gået i glemmebogen. Vi har fået mange ting og gribende fortællinger fra fans. Lige fra et stykke af en smadret guitarhals fra The Good Life-turnéen til en privat cd med autografer fra bandet. Denne cd stammer fra en superfan, hvis far ønskede at overraske hende ved at få autografer fra bandet, da han opdagede, at et af bandmedlemmerne tilfældigvis boede på hans postrute," fortæller museumsinspektør Rasmus Rosenørn i en pressemeddelelse.

Derudover vil udstillingen indeholde Kashmirs egne videofortællinger, hvor besøgende kan få et indblik i bandets private billeder.

Det alternative rockband blev i 1993 opdaget af den nu afdøde Poul Martin Bonde, som gav dem deres første pladekontrakt. Under indspilningerne af The Good Life besøgte Poul Martin Bonde bandet i Das Boot Studiet i Lake Tahoe med sit kamera – disse fotos kan nu for første gang ses offentligt.


The Good Life blev produceret i en tid, før digitale downloads og streaming blev de primære måder at lytte til musik på. Derfor mener publikumschef i ROMU, Isabella No'omi Fuglø, at udstillingen har en kulturhistorisk værdi.

Hun udtaler: "Engang tog vi det for givet at høre et album fra start til slut, og den måde at tilgå musik på er ikke længere udbredt. Kashmir har lagt meget arbejde i at få The Good Life til at fungere som et samlet værk, og vi håber, at de yngre generationer kan få øjnene op for albumformatets værdi netop ved at opleve det tæt på."

Museumsinspektør Rasmus Rosenørn håber, at udstillingen kan give fans en udvidet oplevelse af albummet:

"Det har været spændende for os som museum at finde kreative måder at præsentere et album, der er skabt til at blive lyttet til derhjemme, og omskabe det til et fysisk udstillingsrum. Vores mål er at give publikum oplevelsen af at træde direkte ind i selve albummet og følge de mange fortællinger, der gemmer sig i historien om The Good Life", siger han i en pressemeddelelse og tilføjer:


"Kashmir skabte et meget stærkt visuelt univers i CD-bookletten både farve- og billedmæssigt, som vi har kunnet lege med og videreudvikle grafisk. Det har vi nu genskabt sammen med deres særlige lydunivers, så udstillingen stimulerer mange sanser på samme tid, som om du fysisk står inde i albummet."

I forlængelse af den kommende udstilling udgives den næste bog i portrætserien Danske Albums, som handler om The Good Life. Bogen er skrevet af journalist Karina Edlund Jensen og er baseret på interviews med bandmedlemmer og andre medvirkende.

The Good Life bliver den sjette bog i serien Danske Albums. De fem andre tæller Kim Larsens Værsgo, Anne Linnets Marquis de Sade, Sods’ Minutes To Go, Natasjas I Danmark er jeg født og Malk de Koijns Sneglzilla.


GALLERI: Da Kashmir indtog Fredericia Teater

ANNONCE