Nyhed

Kritiseret flag fjernes fra Adele-koncerter

"Det er beklageligt, at der ikke er givet en offentlig undskyldning"

I begyndelsen af august gennemførte Adele fire eksklusive koncerter i München. Under en af koncerterne blev en collage vist på arenaens storskærme, hvor "Den opgående sols flag" var med, hvilket har vakt stærk kritik.

Den opgående sols flag – Japans orlogsflag – er kontroversielt i flere asiatiske lande, hvor det ofte associeres med Japans aggressioner under Anden Verdenskrig.

Seo Kyoung-duk, professor ved Sungshin Women's University, leder en global kampagne mod brugen af flaget. Ifølge The Korea Times reagerede han på hændelsen og sendte en protest til artistens team. Adele har også mødt kritik i kommentarfelterne på sociale medier.


Efter reaktionerne blev flaget fjernet fra videocollagen, men Seo savner stadig en offentlig undskyldning fra artisten.

"Det var godt, at flaget straks blev fjernet fra videoen, men det er beklageligt, at der ikke er givet en offentlig undskyldning. For to år siden fik Maroon 5 lignende reaktioner, da de brugte flagets mønster som baggrund på deres hjemmeside; det blev hurtigt fjernet efter ramaskrig", siger Seo Kyoung-duk til The Korea Times og fortsætter:

"I stedet for blot at udtrykke kritik og vrede er det meget vigtigt at sikre, at flagets historiske kontekst forstås af den brede befolkning, så det ikke bruges igen".

GALLERI: Se de flotte billeder fra Adeles comebackkoncert i München


ANNONCE