Nyhed

Opeth vender tilbage til Danmark

Det progressive svenske dødsmetalband afslører nyt album og aflægger Danmark et nyt besøg

Sommeren er knap gået på hæld før Opeth offentliggør detaljer om deres nye album The Last Will and Testament samt deres første single "§1". Derudover annonceres en kommende Europa-tour med special guest Grand Magus.

Opeth kan opleves i DR Koncerthuset den 14. februar 2025, og billetsalget går i gang fredag den 9. august via spillestedets hjemmeside og Live Nation. Vil man sikre sig en rigtig god plads, kan man sikre sig adgang til et tidligere presale ved at bestille bandets kommende album her

Ved dannelsen i 1990 havde bandet en ambition om at blive verdens ondeste band, men har i stedet udviklet sig fra at være et regulært dødsmetalband til at få en position på metalscenen, hvor de henter inspiration fra forskellige genrer. 


Opeths hovedsangskriver Mikael Åkerfeldt, har haft en stor indflydelse på bandets lyd, selvom han ikke var med under grundlæggelsen af bandet, men indtrådte kort tid efter dannelsen.

Han er det eneste medlem, der optræder på alle deres udgivelser. Debutalbummet Orcid udkom i 1995, men deres album Damnation fra 2003 markerede deres kommercielle gennembrud efter 13 år i undergrunden. Det nye album er deres 14. studiealbum i deres snart 35 årige karriere.

I en pressemeddelelse beskriver Mikael Åkerfeldt optakten til det kommende album således:


"Jeg elsker denne plade. Jeg bliver nødt til at sige det (skrive det). Måske er jeg endda stolt? Der er nogle velkendte ingredienser derinde, tror jeg. Det meste af vores musik er kommet fra den samme kilde, så jeg gætter på, at det ikke er så meget af en overraskelse, hvis det lyder som 'os'. Jeg er en smule målløs over, hvad vi har gjort med The Last Will and Testament. Det føles som en drøm."

The Last Will and Testament beskrives som et konceptalbum, der foregår i tiden efter Første Verdenskrig og udfolder historien om en velhavende, konservativ patriark, hvis sidste vilje og testamente afslører chokerende familiehemmeligheder. 

Svenske Opeth besøgte Danmark til den udsolgte koncert i Amager Bio 26. juni, 2024 og tilbage i 2022, hvor bandet høstede fem stjerner fra GAFFAs anmelder til deres optræden på Copenhell. 


Opeth kommer til Danmark

 

ANNONCE