Nyhed

RYGTERNE SPREDES: Hvorfor er Keshas navn fjernet fra "Timber"?

Pitbull har fjernet Keshas navn på musikvideoen til ”Timber”. Fans spekulerer i mulig hævnaktion, mens musikindustrien frustreres over vedvarende kønsdiskrimination

"Jeg vil være den, du aldrig glemmer," synger Kesha sammen med Pitbullmegahittet fra 2013. Og måske er det egentlig meget passende, for Pitbull vil næppe glemme den potentielle skandale, han i øjeblikket står overfor.

Rygterne begyndte at spire i weekenden, da flere opdagede, at Keshas navn var fjernet fra "Timber"-musikvideoen på YouTube. Den tidligere titel "Pitbull – Timber (Official Video) ft. Kesha" er nu ændret til den mere kortfattede "Pitbull – Timber (Official Video)."

Ifølge Variety har mange spekuleret i, om fjernelsen af Keshas navn er en hævnaktion. Dette rygte relaterer sig til Keshas konflikt med produceren Dr. Luke og anklager om seksuelt overgreb. Konflikten skabte meget debat og medførte, at flere artister, blandt andet Pink, nægtede at forsætte samarbejdet med produceren. Ifølge Yahoo News er der eftersigende et motiv for hævn ved at afkredittere Kesha, fordi Dr. Luke samarbejdede med hende og Pitbull i forbindelse med indspilningen af "Timber."


Ifølge Pitbull selv er der dog ingen skygge af dårlige hensigter. Han har forsikret, at han og Kesha "har en fantastisk sang sammen, og intet vil ændre dette," som han skriver i et opslag på X og forsætter, "Team Pitbull kigger på sagen."


Denne udtalelse kommer efter, at Keshas fans har udtrykt deres vrede på sociale medier over ændringen. I kommentarfeltet til musikvideoen på YouTube lyder det blandt andet: "Kesha er grunden til, at denne sang overhovedet er berømt.", "Det omkvæd, SKREVET OG SUNGET AF KESHA, vil altid være det mest mindeværdige og den største del af denne sang," og: "Du kan ikke snyde nogen. Kesha har båret denne sang frem i årevis."

Mindet om retssagen samt Keshas pludselige fravær i krediteringen på "Timber" har genoplivet debatten om kønsdiskrimination og kvinders position i musikindustrien. Ifølge en rapport fra Annenberg Inclusion Initiative er kvinder stadig underrepræsenterede på musikscenen og står ofte over for udfordringer med at få anerkendelse og kreditering for deres bidrag. Dette sker på trods af flere tiltag, hvor kvindelige kunstnere har stået frem med deres #MeToo fortællinger, blandt andet ført an af Kesha og Lady Gaga. Tidligere i år kunne GAFFA også berette om tilstanden herhjemme i Danmark. I artiklen står en række danske kvinder fra forskellige afkroge af musikbranchen frem og fortæller, hvordan de ofte oplever at blive underkendt, glemt eller miskrediteret i en branche, der består af 73 procent mænd.

Kesha har endnu ikke kommenteret direkte på ændringen i forbindelse med "Timber." Hun har dog gentagne gange fremhævet sin frustration over den utilstrækkelige- eller manglende anerkendelse af kvinder i musikbranchen. Den pludselige afkredittering kaster derfor endnu engang lys over denne tendens.


Dr. Luke har endnu ikke reageret på Keshas fans spekulationer om en mulig hævnaktion, og det er derfor uvist, hvad han har at sige til fans' hævnanklager.

LÆS OGSÅ: TEMA-ARTIKEL: Kønsubalancen i musik er strukturel sexisme

ANNONCE