Nyhed

Taylor Swift aflyser koncerter efter terrortrussel

To personer er anholdt for at planlægge terroranslag forud for stjernens koncerter i Wien

Den europæiske del af Taylor Swifts meget omtalte Eras-turné lakker mod enden. Næstsidste stop på turen er den østrigske hovedstad Wien, hvor den amerikanske superstjerne efter planen skulle have givet koncerter i aften (8/8, red.) og de næste to dage.

Nu er de tre østrigske koncerter imidlertid aflyst, efter at østrigsk politi har afsløret to personer i at planlægge et terrorangreb under Swifts optræden på Ernst-Happel-Stadion. Det planlagte angreb er angiveligt motiveret af religiøs ekstremisme.

"Den 19-årige (den ene mistænkte, red.) svor i starten af juli troskab til den nuværende leder af Islamisk Stat," fortæller Franz Ruf, generaldirektør for offentlig sikkerhed i Østrig, ifølge DR.


Den 19-årige blev anholdt i den østrigske provinsby Ternitz på en mistanke om, at han opbevarede eksplosiver. Oplysninger om den anden mistænkte er sparsomme, men det forlyder dog fra myndighederne, at begge mistænkte er blevet radikaliseret på internettet.

For syv år siden lykkedes det den 22-årige Salman Abedi - født i England af libyske forældre - at smugle sprængstoffer med ind til en Ariana Grande-koncert i Manchester.

Udover gerningsmanden selv blev 22 mennesker dræbt - herunder ti børn og teenagere samt forældre, som ventede på deres børn ved indgangen til arenaen. Islamisk Stat tog efterfølgende ansvaret for angrebet.


Indehavere af billetter til Swifts aflyste koncerter i Wien vil automatisk få refunderet deres penge indenfor ti bankdage, forlyder det på Swifts hjemmeside.

IS-kriger hævder at have skiftet mening under angreb i Paris

ANNONCE