Nyhed

Verdens første velgørenshedskoncert udkommer endelig digitalt

"Hele stemningen omkring koncerten var, at det handlede om noget større end os selv"

Beatles-medlemmet George Harrisons liveplade The Concert For Bangladesh fra 1971 udgives nu for første gang på streamingtjenester.

Albummet blev optaget under to udsolgte koncerter i Madison Square Garden i august 71, og byder på gæstestjerner som Ravi Shankar, Bob Dylan, Eric Clapton, Ringo Starr, Leon Russell og Billy Preston.

Ifølge NME arrangerede Harrison koncerterne for at skabe opmærksomhed og samle penge gennem UNICEF til de ti millioner flygtninge, der var flygtet fra Østpakistan (nu Bangladesh) til Indien.


Koncerterne betragtes også som de første velgørenhedskoncerter, hvor flere kunstnere samles for at bidrage til et specifikt formål.

- Musikkerne var fantastiske. De satte deres egoer til side for at spille sammen og gøre noget, og hele stemningen omkring koncerten var, at det handlede om noget større end os selv, udtalte Harrison i forbindelse med koncerterne, ifølge NME.

Koncerten udkom på dvd i 2005. "Med et kogende engagement skabte holdet en koncert med tidstypisk råfed hygge med perler som "My Sweet Lord," "While My Guitar Gently Weeps," "Here Comes The Sun" og "Blowin’ In The Wind" (...) Havde George Harrison ikke været forgangsmand for fænomenet støttekoncerter, ville Bono sikkert være endt som en urealiseret pengegrisk stakkel," noterede vores anmelder Lars Löbner Jeppesen dengang.


Ud over, at albummet - der oprindelig udkom som triple-LP - nu endelig bliver tilgængelig til streaming, udgives der også et bonusnummer i form af en studioversion af Harrisons sang "Bangla Desh". Hør hele albummet her:

 


Hør glemt 1968-optagelse med George Harrison og Ringo Starr

 

 


 

 

ANNONCE