Nyhed

Baby In Vain er klar med nyt album - det udkommer i dag

Det københavnske band er tilbage efter en længere uofficiel pause

Efter tre singleforløbere er rockbandet Baby In Vain idag klar med udgivelsen af deres tredje album Afterlife.

"Albumtitlen er både ærlig, lidt overdrevet og måske hjerteskærende på samme tid. Det handler meget om vores venskab og at rejse som et band. Det er nostalgisk og romantisk, noget om at acceptere, at en tid er forbi, og begyndelsen på noget nyt - om at sige farvel til en drøm og holde fast i den samtidig, at vokse op, både os selv og vores venner omkring os,” lyder det fra bandet i en pressemeddelelse.

Baby In Vain er en københavnsk trio bestående af Benedicte Pierleoni-Nielsen på trommer og Andrea Thuesen Johansen og Lola Hammerich på guitar og vokal. De har været i gang siden 2012, hvor de udgav deres første singler ”Machine Gun Girl” og ”The Catcher”. I 2017 udgav bandet deres debutalbum More Nothing.


“Vi satte os ikke bevidst ned for at skrive et album. De sidste tre-fire år har vi alle udforsket en masse ting uden om bandet, og på en måde uofficielt tog vi en pause, hvilket har gjort det endnu mere specielt, hver gang vi er vendt tilbage til hinanden og har mærket fortroligheden ved at spille sammen og den ordløse kommunikation, man kan have, når man har spillet sammen så længe, som vi har. Samlingen af sange formede sig naturligt, uden vi rigtig opdagede det,” lyder det i pressematerialet fra bandet, som tilføjer:

”Hver sang på albummet føles som små dråber i tiden, der magisk opstod ud af ingenting."

Forrige album fra Baby In Vain, See Through, høstede seks stjerner fra GAFFAs anmelder. ”Men ligesom der er noget internationalt, gribende og enormt storslået over Baby In Vain, der efterlader en undren over, hvorfor bands som Volbeat og Lukas Graham står som de store danske repræsentanter på verdensscenerne og ikke Baby In Vain, er der samtidig en lokal og intim aura over See Through,” hed det blandt andet i anmeldelsen.


Sidste gang, GAFFA så Baby In Vain live, var i 2022 i Lille Vega. Koncerten var en dobbeltkoncert med bandet Yung. Baby In Vain fik fem stjerner af GAFFAs anmelder, med ordene:

”Som afslutning får vi en See Through-tretrinsraket startende med en vidunderligt kaotisk ’Koreografi’, med ukontrollerede guitarklodser og voldsom energi – fulgt op af ’Million’, der også trækkes ud i et tempo, hvor man næsten ikke kan bunde og en flot afslutning med ’Pretend’, inden stafetten gives videre til Yung.”

Baby In Vain: Troværdigt talent fra tilbageholden trio


ANNONCE