Nyhed

Camille Jones: "Det bliver meget, meget personligt"

Camille Jones står bag en koncertrække med kvindelige musikere, som spiller i historiske rammer. Intimkoncerterne skal være med til at ændre den ulige kønsfordeling i musikbranchen

Lyt til artiklen

00:00 /

Mange forbinder sikkert Camille Jones med ørehængende popmelodier fra scener overalt i landet, og de yngre læsere husker nok hendes medvirken på sangen "Sjus" i selskab med Ida Corr, Kato og Johnson. De seneste fem år har hun udvidet sit arbejdsområdet i underholdningsbranchen, så hun i dag også kan skrive koncertarrangør på cv'et. I Det Kgl. Klasselotteris historiske rammer inviterer hun publikum til at opleve intime koncerter med kvindelige kunstnere under titlen "Women in Office". 

- At høre artister - både de erfarne og dem, vi følger på vej op - spille i et meget nedbarberet setup, skaber en helt speciel intimitet. Det bliver enormt nærværende, og det er en anden disciplin end at tænde op på en stor scene for et stort publikum. Det bliver meget, meget personligt, fortæller Camille Jones om koncertrækken, der har navne som Tina Dickow, Lucky Lo, Pernille Rosendahl og Fenja på programmet.

Det Kgl. Klasselotteris gamle sale bliver i dag brugt som et kontorfællesskab, hvor Camille Jones også arbejder. Her opstod idéen til "Women in Office" ud fra et ønske om at skabe plads til kvinder i en branche, hvor kønsbalancen ikke er lige.


- Jeg sad der, og tænkte, at jeg rent faktisk kan gøre noget aktivt for kvinder i musikbranchen. Ikke kun tale om det, men gøre noget ved det. "Women in Office"-koncerter med fokus på kvindelige artister i Klasselotteriets gamle trækningssal. Det er fandme det, vi gør, siger Camille Jones.

Der er plads til 130 gæster, så publikum får mulighed for at komme meget tæt på musikerne. Da Camille Jones skulle udvælge rækken af kvindelige musikere, var det vigtigt for hende, at programmet ikke kun kunne præsentere velkendte artister i utraditionelle rammer, men også nye ansigter, som alle ikke nødvendigvis er på fornavn med.

 

Caroline Henderson spillede en Women in Office-koncert i august 2023
Caroline Henderson spillede en Women in Office-koncert i august 2023


- Jeg har som sådan ikke favoritter, men der er kunstnere, hvor jeg tænker "gud, hende gad jeg opleve i sådan et intimt setup". Blandt andet Tina Dickow. Jeg synes, det er ret sejt, hun kommer forbi, og spiller for 130 mennesker. Men jeg glæder mig bestemt lige så meget til at høre Lucky Lo eller eksempelvis Nanna Bottos. Jeg laver også selv meget research på YouTube og Instagram. Jeg faldt eksempelvis over Fenja på Instagram, og hende kendte jeg overhovedet ikke. Men jeg hev fat i nogle af mine kollegaer, og spurgte, om de kendte hende. For det er vigtigt, at artisterne opererer på et højt kunstnerisk niveau. Men Fenja er næsten ved at gå udsolgt, og det synes jeg, er ret sejt, fortæller Camille Jones, som tilføjer, at det for hende ikke er vigtigt, om musikerne lige har udgivet noget nyt. Det vigtige er, at de kan give publikum en oplevelse, man ikke havde regnet med:

- Mange artisterne er jo nogle, som publikum er vant til at se på afstand på en større scene, og lige pludselig sidder de helt tæt på, og fortæller personlige historier. Og andre gange kan det være artister, som man ikke nødvendigvis kender, men som man bliver blown away over. Det er så meget talent derude, så jeg prøver virkelig at opfordre folk til at købe billetter til en artist, de ikke kender, siger Camille Jones, som efter en lang karriere med scenelyset i øjnene og fødderne på gulvet kan bruge sine mange erfaringer til at skabe oplevelser bag scenetæppet. Nogle oplevelser, som også giver inspiration til hendes eget kunstneriske virke.

- Jeg synes, det er super fedt at være på den anden side. Det er inspirerende. Jeg er selv i studiet nu og indspille ny musik, og jeg er kampinspireret alle de mennesker, som har stået på den scene, jeg har skabt. Men jeg synes også, det er dejligt at bruge min erfaring som artist til at vide, hvad man skal gøre. Jeg ved godt, hvordan jeg gerne selv vil have det som artist. Og det kan jeg sørge for, at artisterne får. Det synes jeg, er meget tilfredsstillende, afslutter Camille Jones. 


Man kan læse mere om 'Women in Office' her.  

ANNONCE