Nyhed

Flere unge kvindelige artister vil eje deres musik

Det er blevet mere almindeligt, at unge kvindelige kunstnere vælger at have kontrol over deres musikalske rettigheder, melder SVT Kultur

En voksende tendens blandt unge kvindelige kunstnere er at tage kontrol over deres musikalske rettigheder, ifølge en artikel i The Guardian, der nævner kunstnere som Olivia Rodrigo, Dua Lipa, Taylor Swift og Zara Larsson.

I et interview med SVT Kultur understreger Zara Larsson vigtigheden af ​​at eje sin musik.

“Det er dejligt, at mange unge kvinder vælger at tage magten over deres musik tilbage. Jeg tror, ​​at mange flere kunstnere ville have valgt at gøre det samme, hvis de fik den mulighed. Det er en investering i mig selv, det er min pension, kan man sige”.

Zara Larsson fortæller i endvidere i interviewet, at hun købte rettighederne til sin musik af Ola Håkansson, CEO for TEN Records, og samtidig grundlagde sit eget pladeselskab, Sommer House Records.

Hun påpeger, at det giver hende en følelse af investering i sig selv og tryghed for fremtiden.

“Sangene er så stor en del af mig som kunstner, og det ville have føltes meget mærkeligt, hvis det bare forsvandt udenfor min kontrol", siger hun til SVT Kultur.

Den svenske popstjerne sammenligner sin situation med Taylor Swift, hvor Swift forsøger at genindspille sine første seks album for at genvinde fuld kontrol over sin musik, efter en konflikt med sit tidligere pladeselskab. Zara Larsson beskriver dette som et "privatlivs-krænkende mareridt" og håber, at flere kunstnere vil kunne eje deres musik i fremtiden.

ER DU OGSÅ VAMPYR I WEEKENDEN? Godt nyt til Vampire Weekend-fans

ANNONCE