Nyhed

STORT SPRING: Nu sidder 52 procent kvinder på vigtige bestyrelsesposter i Storbritanniens musikbranche

En ny britisk rapport om mangfoldighed i brancheorganisationer viser “et kraftfuldt signal om fremskridt og forandring”

Kvinder udgør nu 52 procent af bestyrelsesmedlemmerne i de musikorganisationer, der er en del af UK Music.

Det viser en "Seat At The Table"-rapport, som samtidig viser, at dét er en stigning på 20 procentpoint siden 2020. Her var der 32 procent kvinder i bestyrelserne i den britiske musikbranche.

"Seat At The Table"-rapporten er produceret af organisationen Women In CTRL, som har kæmpet for diversitet inden for den britiske musiksektors handelsorganer i flere år.

"At overgå milepælen på 50 procent repræsentation i bestyrelseslokalet er et kraftfuldt signal om fremskridt og forandring, som følge af musikindustriens seneste forpligtelser til inklusivitet og mangfoldighed", siger Women In CTRL-grundlægger Nadia Khan i en pressemeddelelse.

"Det viser, at en fælles indsats fører til håndgribelige forandringer, og jeg er stolt af de fremskridt, vi i fællesskab har opnået".

Rapporten måler på bestyrelser og seniorlederteams på tværs af de britiske brancheorganisationer AIM, BPI, FAC, Ivors Academy, MMF, MPA, MPG og MU samt forvaltningsselskaberne PPL og PRS. 

Da disse organisationer repræsenterer interesserne for folk, der arbejder på tværs af musikindustrien, er det vigtigt, at de involverer en mangfoldig blanding af mennesker på bestyrelsesniveau, så en bred vifte af erfaringer tages i betragtning og stemmer høres, når beslutninger træffes, lyder det i pressemeddelelsen fra "Seat At The Table".

Et aktivt arbejde for at øge mangfoldigheden, har skabt en markant forandring
De nævnte britiske musikorganisationer har i de seneste år arbejdet aktivt for at øge mangfoldigheden i toppen af branchen. Det ses tydeligt i "Seat At The Table"s nye rapport, der påviser at AIM-bestyrelsen har  flest kvinder med 71 procent. Og mere end halvdelen af ​​de britiske musikorganisationer har bestyrelser, der består af 50 procent eller flere kvinder eller ikke-binære personer.

I mellemtiden har 45 procent af organisationerne en kvindelig administrerende direktør, hvilket er gået op fra 20 procent i 2021 og 2020. Bestyrelserne ledes derefter af en forperson, hvoraf 27 procent er kvinder, hvilket er gået op fra 9 procent i 2021 og 0 procent i 2020.

Rapporten gennemgår også, hvor mange kvinder med global majoritetsbaggrund, der er involveret i at lede handelsorganerne, der defineres som "individer, der falder ind under følgende kategorier: sorte, asiatiske, blandet/dobbelt arv eller andre etniske grupper".

16 procent af bestyrelsesmedlemmerne - og 18 procent af forpersonerne - på tværs af organisationerne er kvinder med en global majoritetsbaggrund. Med hensyn til bestyrelsesmedlemskab er det en stigning fra 3 procent i 2020 og 7 procent i 2021.

Arbejdet er “langt fra færdigt”
Om motivationen bag "Seat At The Table"-undersøgelsen fortæller Women In CTRL-grundlægger Nadia Khan, at deres arbejde for mere mangfoldighed i musikbranchen langt fra er slut.

"Gennem denne rapport ønskede vi at fejre de industriledere og organisationer, der har været medvirkende til at drive dette fremskridt, sætte fokus på inspirerende kvindelige ledere samt fejre mandlige fortalere, som spiller en afgørende rolle i denne udvikling”.

"Vores arbejde er dog langt fra slut", tilføjer hun.

"Opfordringen til handling i denne rapport laver høje ekkoer - planlægning af arvefølge er fortsat afgørende for vores branches vedvarende succes. Fremme af inklusivitet på lederniveau sikrer ikke kun fremskridt, men lægger også grundlaget for en fremtid, der autentisk afspejler den rige mangfoldighed i musikindustrien”. 


JOBNYT: Hun er Warner Music Denmarks nye direktør

ANNONCE