Nyhed

46 STJERNER I ÉT STUDIE: Nu kommer Netflix-dokumentar om storsælgende firsersingle

Sangen "We are the World" rejste et svimlende beløb til nødhjælp i Afrika i midten af 1980'erne

De var der (næsten) alle sammen, i Kenny Rogers' Lion Share Recording Studio i Los Angeles i januar '85.

Paul Simon, Bob Dylan, Michael Jackson, Stevie Wonder, Tina Turner, Bruce Springsteen og 40 andre af poppens største navne på den tid var samlet for at indspille støttesinglen "We are the World" - skrevet af Lionel Ritchie og Michael Jackson og indspillet med det erklærede formål at rejse penge til nødhjælp i Afrika.

Og det lykkedes, kan man tilføje. Efter udgivelsen i marts '85 solgte singlen mere end 20 millioner eksemplarer og rejste ifølge Rolling Stone mere end 63 millioner dollars (i 1985-penge) til nødhjælp. Nu får vi så en dokumentarfilm om tilblivelsen af singlen over et par særdeles stjernespækkede dage i Los Angeles i vinteren '85. 


The Greatest Night in Pop, som dokumentarfilmen hedder, får premiere på filmfestivalen Sundance den 19. januar og bliver derefter tilgængelig på (amerikansk) Netflix ved månedens udgang.

Filmen, som er instrueret af Bao Nguyen, vil byde på masser af hidtil uudgivne optagelser og nye interviews med blandt andre Bruce Springsteen, Smokey Robinson, Cyndi Lauper, Dionne Warwick, Huey Lewis og Kenny Loggins - foruden lydteknikere, sessionmusikere og produktionsmedarbejdere.


CORONASTØTTE: Lionel Richie vil genoplive ”We are the World"

ANNONCE