Nyhed

ÅRETS DANSKE SANGSKRIVER: Erika de Casier klar med nyt album - hør første single her

Den portugisisk-fødte sangskriver løb med en ærefuld DMA for få uger siden

Portugal-fødte Erika de Casier er en 33-årig dansk sanger, sangskriver og producer. Hun modtog sammen med Fine Glindvad prisen for Årets Danske Sangskriver til Danish Music Awards 2023 for deres arbejde med K-pop-gruppen NewJeans. 

Nu annoncerer Casier så sit kommende album Still, der er sat til udgivelse den 21. februar. Hun afslører også førstesinglen fra albummet, betitlet "Lucky," ledsaget af en musikvideo. Videoen har fået titlen ”Me Walking on the Beach,” instrueret af Jesse May Fisher.

I 2019 blev det desværre ikke til mere end to GAFFA-stjerner til debutalbummet Essentials: “Udtrykket er ganske enkelt for statisk og prosaisk til at strække sig over en hel plade, hvilket får en gennemlytning til at føles som 41 lange minutter” skrev anmelder Kristina Grønning, der dog roser pladen for “virkelig at fange 90’ernes uskyldige harmonier, svævende vokaler og staccato-synth”. 


Titlen på det kommende album, Still, understreger ifølge pressemeddelelsen Casiers ønske om at forblive tro mod sig selv og der uddybes, at Still præsenterer sig som et klassisk de Casier-album, hvor Erika dykker dybere ind i sin karakteristiske lyd, der kombinerer "overdådig electronica og lækker r&b."

Den danske kunstners nye album indeholder desuden vokale gæsteoptrædener fra blandt andre r&b-kunstneren Blood Orange og rapperen Shygirl. Som forgængeren Sensational fra 2021 udkommer albummet på det velanskrevne engelske indie-selskab 4AD (Big Thief, Future Islands, The National med flere).

Læs GAFFAs interview med de Cassier i 2021, hvor hun i øvrigt kommer med et opråb til musikjournalister og anmeldere om, at tænke mere over, hvordan de behandler nye artister. 


 

SHYGIRL-INTERVIEW: Brandvarm brite genopfinder klubmusikken


ANNONCE