Nyhed

BIG BROTHER IS WATCHING YOU: Matt Bellamy fra Muse laver musik til lydbog

Den britiske rockstjerne har komponeret lydsiden til ny lydbogsudgave af litterær klassiker

George Orwells dystopiske roman 1984 - fra 1949 - har tidligere givet inspiration til værker af blandt andre David Bowie og Pink Floyd. Nu har endnu et stort navn fra rockens verden så kastet sig over den dystre fabel - nemlig Matt Bellamy fra Muse.

Han har nemlig komponeret musikken til en ny, dramatiseret lydbogs-version af romanen til Audible. Lydbogens originale musikscore er blevet til i samarbejde med London Metropolitan Orchestra i de legendariske Abbey Road Studios i London.

 

Skuespiller Andrew Garfield indtager hovedrollen som Winston, mens Tom Hardy lægger stemme til den allestedsnærværende Big Brother. Lydbogen forventes udgivet den 4. april og kan forudbestilles her 


Det er iøvrigt ikke første gang, at Matt Bellamy i sit virke som musiker har interageret med Orwells roman. Tilbage i 2009 citerede han bogen som en væsentlig indflydelse på skabelsen af Muses femte album, The Resistance

Da han talte med BBC i 2009 delte Bellamy, hvordan han genlæste bogen kort før skrivningen af bandets nye materiale, og at det var en stor inspirationskilde for ham.

Han udtalte: "Jeg læste den engang i skolen for omkring 15 år siden, og det handlede altsammen om politik. Men da jeg læste den denne gang, var jeg meget mere optaget af kærlighedshistorien i bogen mellem Julia og Winston."


Og i en satirisk tweet fra 2017 sammenlignede Bellamy daværende præsident Donald Trumps Amerika med Orwells 1984. 


Angsten for Big Brother udeblev

 

ANNONCE