Nyhed

En helt særlig hospicekoncert: Mette skaber sange i nuet i fællesskab med hospicepatienter

Sanger og sangskriver Mette Kirkegaard synger ikke kun for hospicepatienter. Hun inddrager dem i arbejdet med at skabe musikken, og skriver sange med patienterne i nuet

Sanger og sangskriver Mette Kirkegaard har en helt særlig turné foran sig. Hun kalder den selv for en “hospicetour”, hvor formålet ikke alene er at synge sig ind i hjerterne på hospicepatienter, men samtidig at inddrage dem i at skabe ny musik i øjeblikket. 

Mette Kirkegaard har været på denne type turné før.

Det startede med at hun blev inspireret af et kunstnerophold på Østisland, hvor hun fandt naturlyde lindrende. Herefter indsamlede hun lyde fra Norden på albummet Nordic Sounds fra 2022, hvorpå lydene, sammen med Mettes sange, virkede lindrende og enkle at forholde sig til for patienterne.

På næste tour mødte Mette Kirkegaard en patient, som hun talte om tid med - en samtale, der endte som en skitse til en ny sang. Også på næste hospicetour opstod en sang i nuet ud fra emnet tid.

“Der er ikke noget tilbage”, svarede en mand nøgternt.

Det fik Mette til at søge midler til en hel lindrende turné med formålet at skabe sange i nuet med fokus på tid.

“Jeg har kun fået positiv respons på disse sangskabelser og optræden i det nye musiktiltag, fortæller Mette Kirkegaard.

“En sygeplejerske fortalte blandt andet, at hun havde kendt en patient, Kaj, i to måneder og aldrig oplevet ham live op så voldsomt op som nu”.


 

Ny fredssang: Hvis musik ikke er helbredende, så gider jeg ikke rigtig bruge det til noget


 

ANNONCE