Nyhed

ESBJERG: Spillested lægges i graven efter udokumenterede rygter, tilsvining og falske oplysninger

Holdet bag det fremtidige spillested kaster håndklædet i ringen. Formanden udtaler, at "nogen ønsker det sådan"

Det vakte glæde hos mange musikelskere, da man i slutningen af oktober 2023 kunne læse, at Esbjerg Kommune havde indledt forhandlinger med et hold som skulle genåbne et spillested i byen. Holdet ville genoplive de gamle Tobakken-lokaler som fugl Fønix fra asken under det nye navn Fabrikken. 

Holdet bag det fremtidige Fabrikken bestod blandt andet af bestyrelsesformand på projektet og forhenværende direktør for Rybners Peter Amstrup, kulturkonsulent og mulig leder Ronnie Hansen samt tidligere Tobakken-booker Sebastian Wolff, som også skulle optræde som booker hos Fabrikken.

Disse planer bliver nu droppet, og esbjergenserne skal ikke se frem til et nyt rytmisk spillested i de gamle Tobakken-lokaler indenfor den nærmeste fremtid. Det skriver Peter Amstrup i en pressemeddelelse.


"Det er med dybfølt beklagelse og en smule sorg, at jeg hermed må meddele, at gruppen bag projektet Fabrikken ser sig nødsaget til at trække sig fra projektet.
Fabrikken var tænkt som en afløser for det hedengangne Tobakken i de gamle tobaksbygninger, men på et mere synligt og ambitiøst niveau end den lidt lukkede udgave, Tobakken udviklede sig til. Et projekt, der skulle sikre rytmisk musik i de gamle bygninger, men yderligere skulle strække sig ud i byen med oplevelser på forpladsen, helt nye initiativer, nye målgrupper og en medlevende del af Østerbyen," udtaler formand Peter Amstrup, som uddyber, at projektet ellers har fået positiv respons på økonomisk støtte fra fonde i lokaleområdet, og at kommunens Fritids- og Kulturudvalg havde givet tilladelse til projektet. 

Det er angiveligt onde rygter og grove beskyldninger, som får holdet bag Fabrikken til at droppe arbejdet om at skabe et nyt spillested til byen. Her er det særligt gået ud over kulturkonsulent Ronnie Hansen, som har modtaget adskillige beskyldninger og tilsvinende kommentarer på blandt andet de sociale medier.

"Man kan stå model til meget, og det har vi og særligt Ronnie Hansen gjort. Usaglige beskyldninger, personlig tilsvining, falske oplysninger – spredt med rund hånd i de sene nattetimer til politikere, tidligere arbejdsgivere, branchefolk og journalister. Og på et tidspunkt må man erkende, at nok er nok. Ronnie Hansen har meddelt mig, at han ikke længere kan holde disse beskyldninger ud, da de også påvirker hans familie og muligheder for overhovedet at arbejde med musik i fremtiden. Derfor må han trække sig fra projektet. Og dermed må gruppen bag trække sig fra projektet, når den, der i mine øjne er projektets drivende kraft, trækker sig," skriver Peter Amstrup, og understreger, at Fabrikken altså lægges i graven. 


Peter Amstrup blev bedt om at indtræde som Tobakkens bestyrelsesformand af kommunen i marts 2023, da man frygtede, at det regionale spillested var på vej mod en konkurs, hvilket senere viste sig at være rigtigt. Her mødte han Ronnie Hansen, som var ansat som konsulent af Esbjerg Kommune for at rydde op i den økonomiske rodebutik. En person, som Peter Amstrup beskriver som en "drivende kraft, en visionær idemand, en person med en i Esbjerg, må jeg sige, usædvanlig viden om det at drive spillesteder".

De udokumenterede påstande og rygter om særligt Ronnie Hansen på de sociale medier og blandt lokalbefolkningen i Esbjerg, har altså nu resulteret i at Fabrikken er slettet fra tegnebrættet, og at der definitivt bliver sat en stopper for, at byen kunne se frem til åbningen af et rytmisk spillested senere i år:

"En håndfuld personer har gennem længere tid på de sociale medier mistænkeliggjort holdet bag Fabrikken og særligt Ronnie Hansen for andre motiver. Blandt andet at Ronnie Hansen lod Tobakken gå konkurs for at han selv kunne komme til som direktør og for uredelig embedsførelse. En kritik, der ligeledes strækker sig til medarbejdere ved Esbjerg kommune. Udokumenteret og aldeles blottet for almindelig logik," siger Peter Amstrup, som i en uddybelse til Jydske Vestkysten fortæller, at han har "fået et indblik i undersiden af Esbjerg og omegn - et ubehageligt indblik, som jeg ikke kendte til før,". 


Ifølge Gaffas korrespondenser med holdet bag Fabrikken havde man allerede booket kunstnere til dette år, og man forventede at kunne præsentere et fuldt musikprogram i 2025. Formanden for det nu skrinlagte projekt Peter Amstrup afslutter sin udtalelse med "Nej, der kommer næppe musik i tobaksbygningerne foreløbigt. Det beklager vi på alle måder, men nogen ønsker det sådan".

LÆS OGSÅ: Direktør for Kulturmødet Mors bliver ny indholdschef hos Smukfest

 


ANNONCE