Nyhed

GAFFA-PRISEN 2024: Afstemningen starter nu – gør din indflydelse gældende

Kalder alle musikfans, så er det nu, det gælder! Afstemningen til GAFFA-Prisen 2024 er åben. Sammen skal vi fejre musikken, og din stemme er altafgørende

Afstemningen til GAFFA-Prisen 2024 er netop gået i gang, og det er igen blevet din tur til at gøre din indflydelse gældende. GAFFA-Prisen er den eneste musikpris i Danmark, der udelukkende afgøres af dig, der streamer, køber, lytter, griner, græder og forbruger musikken på daglig basis. Du har magten, når vi på GAFFA mobiliserer Danmarks største musikjury.

GAFFA-Prisens gyldne G'er bringer ofte særligt store smil med sig hos modtagerne, fordi det netop er deres fans og de musikalske storforbrugere, der er med til at give dem denne hæder.

For at du kan være med til at afgøre, hvem der skal vinde priserne, har GAFFAs redaktion valgt at indstille en stor, alsidig bruttogruppe, hvorfra du kan vælge dine favoritkandidater.

GAFFAs redaktion har skabt denne bruttogruppe ved at gennemgå musikåret og indstille en lang række artister efter en vurdering af deres kunstneriske og kommercielle præstationer 2023 – læs de nærmere detaljer nedenfor. Herefter er processen således, at de fem indstillede artister, der i hver kategori har modtaget flest publikumsstemmer, bliver nomineret til en GAFFA-pris. Du kan stemme op til tre gange i hver af de i alt 12 kategorier. Du behøver ikke bruge alle dine stemmer, men vi håber meget, at du vil. For at stemme skal du være medlem af GAFFA+, enten som GAFFA+ Free, GAFFA+ Digital eller GAFFA+ Premium.

Afstemningen er netop gået i gang på gaffaprisen.dk og kører til og med 4. februar.


Nyt: To afstemningsrunder
Som noget nyt har vi i år indført en anden afstemningsrunde. Her du stemme igen på én af de fem nominerede kunstnere, og den, der har fået flest stemmer, vinder kategorien. Denne anden runde begynder 5. februar og slutter den 13. februar.  

Vinderne af GAFFA-Prisen 2024 afsløres til marts. I år har vi valgt at bygge afsløringen op omkring en personlig overrækkelse af prisen samt videopræsentation og videointerview med de vindende kunstnere. De mange videoer vil blandt andet præsenteres på GAFFAs kanaler.

Kategorier i GAFFA-Prisen 2024 er følgende:
Årets Danske Udgivelse
Årets Danske Hit
Årets Nye Danske Navn
Årets Danske Rock-Udgivelse
Årets Danske Pop-Udgivelse
Årets Danske Hiphop-Udgivelse
Årets Danske Hard Rock/Metal-Udgivelse
Årets Danske Elektroniske Udgivelse
Årets Danske Livenavn
Årets Internationale Udgivelse
Årets Internationale Hit
Årets Nye Internationale Navn


Sådan udvælges de indstillede af GAFFAs redaktion:
Alle de album, der er udkommet i 2023, og som ligger på brancheorganisationen IFPIs nyligt offentliggjorte liste over de 100 mest streamede og solgte album og de 40 mest solgte vinylalbum i Danmark i 2023, er blevet indstillet en eller flere nomineringer.

Det samme er alle de album, som vores anmeldere har givet enten fem eller seks stjerner samt en del af dem, der har fået fire stjerner, hvis vi vurderer, at de har en tilpas bred appel.

Desuden er alle de sange fra 2023, som ligger på IFPIs nyligt offentliggjorte liste over de 100 mest streamede sange i Danmark i 2023 blevet indstillet til Årets Danske eller Internationale Hit.


Det samme er de sange, som GAFFAs redaktion i december kårede til årets 10 bedste danske og internationale sange.

Endelig har redaktionen indstillet enkelte album og ep’er, som ikke udfylder ovenstående kriterier, men som vi alligevel synes fortjener opmærksomhed.

Vi indstiller ikke livealbum, remixplader og opsamlinger. Den samme kunstner kan kun blive indstillet én gang som hovedkunstner per kategori – vedkommende må dog godt være gæstesolist hos en anden nomineret kunstner. I livekategorien indstiller vi kunstnere, som har fået fem eller seks stjerner af GAFFAs anmeldere for koncerter i 2023.


LOG IND OG STEM

ANNONCE