Nyhed

MILEVIDT FRA MABEL: Mike Tramp klar med nyt dansksproget album og turnédatoer

Halvtreds år efter sin pladedebut er Tramp klar til at drage landet rundt med helt nyt materiale i bagagen

Det er efterhånden 50 år siden, Mike Tramp - med det borgerlige navn Michael Trempenau - albumdebuterede som en del af Vesterbro Ungdomsgård med Vi lever på Vesterbro (1974). Fire år senere vandt han dansk Melodi Grand Prix med gruppen Mabel, og resten er historie.

Efter succes med grupperne White Lion og Freak of Nature solodebuterede Tramp med Capricorn tilbage i 1998, og i kølvandet på 2022-udspillet For første gang er han nu klar med endnu et album med dansksprogede sange. Det har fået titlen Mand af en tid og udkommer 15. marts.

”Mange af dem, jeg møder til mine koncerter, har fulgt mig altid, og vi er nærmest blevet voksne sammen. Jeg kan mærke, at det betyder noget helt særligt for dem, at jeg pludselig synger på dansk. De kan genkende sig selv i historierne og sangene, fordi jeg synger om noget, der betyder noget for mig selv," udtaler Tramp i en pressemeddelelse og uddyber: 


"Jeg er en voksen mand, der har prøvet lidt af hvert, men jeg er her endnu og har ikke brug for at løbe efter den nyeste trend. Jeg ved, hvem jeg er og står ved det. Derfor kunne pladen ikke hedde andet end Mand af en tid," siger Tramp og fortæller om tilblivelsen af det nye album:

”Tidligere har jeg altid skrevet sange, som skulle passe til et band. Derfor har der været mange ting, som jeg bare ikke kunne, fordi jeg skulle leve op til et bestemt image eller en særlig lyd. Med de danske sange går jeg hen, hvor sangene kræver det. Er det en stor ballade, jamen så er den med strygere. Hvis det er en sang om de gamle natværtshuse på Vesterbro, så skal den selvfølgelig også lyde sådan. Jeg er vokset op med albums, hvor sange godt kunne lyde forskelligt. Sådan et album er Mand af en tid.”

Det nye album følges op af en række koncerter i hele landet - med start i Slagelse på selve udgivelsesdagen.


Turnéplan

15/03 – Slagelse Musikhus, Badeanstalten, Slagelse
16/03 – Stars, Vordingborg
20/03 – Agger Darling, Vestervig
21/03 – Ferritslev Fritidshus, Ferritslev
22/03 – Vindanmark, Aarhus
23/03 – Vindanmark, Aarhus

12/04 – Bio Huset, Galten
13/04 – Kulturcafé Ludvig, Sorø
19/04 – Ny Ridehus, Kulturcentret i Næstved, Næstved
20/04 – Gribskov Kultursal, Helsinge


10/05 – Bygningen, Køge
11/05 – Karosserifabrikken, Helsingør

En umanerligt besynderlig manøvre

ANNONCE