Nyhed

RASER OVER TRUMP: "Betragt dette lort som lukket lige nu"

Tidligere sangskriver og guitarist i The Smiths Johnny Marr retter skarp kritik mod den tidligere præsident

Det er ikke første gang, at musikere siger fra overfor politikere, som bruger deres musik i forbindelse med en valgkamp eller en anden form for politisk kampagne. I 2020 sagsøgte Neil Young den daværende præsidentkandidat Donald Trumps præsidentkampagne for ulovligt brug af sangene "Rockin' in the Free World" og "Devil's Sidewalk". Adele sagde også fra overfor selv samme politiker, da hendes sange blev brugt i Donald Trumps kampagneføring tilbage i 2016, og året forinden gjorde Steven Tyler fra Aerosmith det samme.

Den amerikanske valgkamp er godt i gang, og det tyder på, at Trump-lejren ikke har givet deres playlister et gennemsyn siden sidst. Guitarist og sangskriver i The Smiths Johnny Marr tilslutter sig koret af musikere, som ikke har givet tilladelse til, at Trump må bruge deres musik. Det sker efter en video har floreret på X, hvor man kan høre The Smiths-sangen “Please Please Please Let Me Get What I Want” spille ud af højtalerne til et Trump-rally i South Dakota. 

Videoen har efterfølgende fået Johnny Marr til tasterne, hvor han på X skriver "Aldrig i en million år ville jeg have troet, at dette kunne ske. Betragt dette lort som lukket lige nu".


Listen over musikere som har gjort indsigelser mod, at deres musik blev spillet til  Donald Trump-kampagner, er lang. Her kan blandt andet nævnes Elton John, Guns N' Roses, Panic! At the Disco, Pharrell Williams, Phil Collins og Rihanna.

LÆS OGSÅ: BRIT AWARDS: Aldrig før er en artist nomineret så mange gange

ANNONCE