Nyhed

VIBORG: Holdet bag Northside og Tinderbox vil skabe en ny musikfestival med 25.000 besøgende per dag

Den nye Viborg-festival løber af stablen for første gang i juni 2025

Det er ikke mange dage siden, man kunne læse, at Esbjerg Kommune havde indgået en aftale med verdens største koncertbureau Live Nation om at arrangere en festival på havnen de næste 10 år. En lignende historie udspiller sig nu i Viborg. Her en prominent festivalspiller nemlig faldet pladask for Viborg, som kan glæde sig til at få en stor festival til byen allerede til næste år.

Festivalvirksomheden Down the Drain er maskinrummet bag den nye festival, og arrangerer i forvejen nogle af landets største festivaler nemlig Tinderbox i Odense og NorthSide i Aarhus, som sidste år kunne præsentere store internationale navne som Muse, The 1975, Black Eyed Peas og Red Hot Chili Peppers.

Festivalen i Viborg som går under titlen "Forever" kommer til at strække sig over tre dage, og ambitionen er at kunne tiltrække 25.000 musikglade festivalgængere per dag i løbet af de næste 10 år. Forever finder sted for første gang i juni 2025, og starter som en todages-festival på Viborgs kaserneområde, hvor festivalens største scene vil blive placeret på Oberst J. C. Lunds Plads, og festivalens anden scene "vil stå på plænen bag Viborg Stadions nordtribune,". Det skriver Viborg Folkeblad


Ifølge avisen kommer festivalens arrangører til at kunne lege med et samlet budget på mellem 35 og 50 millioner kroner, og navnet "Forever" er en reference til programmet, som bliver præget af store internationale navne, som ikke nødvendigvis har udgivet hit-singler for nyligt, men som stadig hitter bredt. Kommunen støtter festivalen med to millioner kroner de næste ti år, og avisen skriver, at Tinghallen er en af de største samarbejdspartnere.

LÆS OGSÅ: ESBJERG: Tocifret millionbeløb skal sikre en ny festival de næste 10 år

ANNONCE