Nyhed

Tenacious D aflyser turné efter Trump-kommentar

Kyle Gass’ kommentar har skabt røre på de sociale medier. Nu reagerer Jack Black ved at aflyse turnéen

Søndag blev Kyle Gass fra Tenacious D 64 år. Så under duoens koncert i Sydney sang Jack Black fødselsdagssang, og ind kom en kage med lys.

”Ønsk noget,” lød det fra Jack Black. Og inden Gass pustede lysene ud, kom ordene: ”Lad være med at misse Trump næste gang.”

Det har skabt røre på de sociale medier. Kommentaren kom kun timer efter, at Donald Trump var forsøgt skudt, da han besøgte Pennsylvania. Nu har Jack Black, det ene medlem af Tenacious D, reageret med et Instagram-opslag, hvor han skriver:


"Jeg var blind for det, der blev sagt under vores koncert søndag. Jeg ville aldrig tolerere hadefuld tale eller opildne til politisk vold i nogen som helst form. Efter at have reflekteret meget, føler jeg ikke, det er passende at fortsætte Tenacious D's turné, og alle vores fremtidige planer er sat på pause."


Kyle Gass har også selv kommenteret episoden på Instagram, hvor han blandt andet skriver, at kommentaren var yderst upassende, farlig og en forfærdelig fejl.

"Det, der skete, var en tragedie, og jeg beklager meget min dårlige dømmekraft. Jeg undskylder til dem, jeg har skuffet, og fortryder enhver smerte, jeg har forårsaget."

Kommentaren fik blandt andet Ralph Babet, der er medlem af det australske senat, til at reagere med en pressemeddelelse på mediet X. I den opfordrer han til, at duoen bliver fjernet fra Australien.


”Jeg fordømmer på det groveste Tenacious D’s opfordring til politisk vold søndag i Sydney.”

Begge Tenacious D-medlemmer har siden koncerten fået en overflod af negative kommentarer på deres Instagram-profiler og på videoer af episoden.

"Skal vi nu 'samles' om folk, der ønsker, at personen, der skød, ikke ramte ved siden af?" skriver en bruger, mens en anden skriver, at dette er Jack Blacks officielle fald.


Tenacious D skulle have optrådt i Newcastle, Australien i dag som en del af deres Spicy Meatball-tour, der også bragte dem forbi København i maj måned. Koncerten blev først udskudt, meddelte koncertarrangøren på Instagram, men nu ser det ud til, at resten af duoens turné er aflyst.


LÆS OGSÅ: Green Day sender stikpille til Donald Trump og hans tilhængere ved nytårs-show

ANNONCE