Nyhed

Bremer/McCoy om kommende album: "Noget af det, jeg er mest bekymret for, er splittelsen"

Den succesfulde duo teaser deres kommende album med en singleudgivelse. Hør den nedenfor

Bremer/McCoy har vundet en række priser gennem årene for deres nordiske lydlandskab, og knap 600.000 brugere lytter hver måned til deres numre på Spotify. Nu annoncerer duoen deres sjette album med titlen Kosmos som, på trods af den fine succes, indeholder numre, som har været hele 15 år undervejs. 

Det nye album udkommer den 6. september og sætter toner på et verdensbillede i ro og samhørighed i en hverdag, hvor polarisering og mangel på kommunikation slår sprækker i forestillingen. 

”Mennesker har altid spillet musik. Vi har siddet om bålet og sunget. Vi har danset. Når vi spiller sammen eller lytter sammen, kommunikerer vi ordløst. Og netop nu er det vigtigt, at vi husker at kommunikere, for mange oplever, at vi befinder os i svære tider. Men det vi repræsenterer, er en apolitisk kommunikation. Noget af det, jeg er mest bekymret for, er splittelsen. Det at folks politiske ståsted gør, at de ikke kan tale med hinanden. Til trods for der er så meget, vi er enige om. Alle bliver glade af en tur i skoven, og jeg tror også, at alle oplever en grundlæggende glæde og ro ved at opleve noget smukt blive skabt,” siger Morten McCoy i en pressemeddelelse. 


Bremer/McCoy ville gerne forsøge af genskabe den intime og umiddelbare atmosfære som opstår under deres koncerter. Da de skulle i studiet, stillede de sig derfor op, som hvis de skulle spille koncert. Derfra gik de i gang med at improvisere. 

”Vi er meget floworienterede. Man skal passe på med at forsøge at presse for meget ind i musikken og have en plan med, hvad man vil. Først når man fjerner alt ego, er der plads til det, der skal ske. Hvis man som musiker tænker: ’Nu skal det og det ske,’ stiller man sig uden for musikken. Vi vil gerne spille, som om vi blot lytter til, at musikken opstår. Det er den ultimative frihed,” siger Jonathan Bremer i en pressemeddelelse.

Denne tilgang kan man eksempelvis høre på førstesinglen "Higher Road" som er lavet i et samlet take, hvor både instrumenter og effekter blev lagt på i nuet. Albummets anden single "Alting løser sig" kan også høres nu, og titlen refererer til en løs idé, som duoen fik sammen, og som de gik i gang med at spille for at se, hvad der ville ske. Ud kom en sang, der passende for duoens kosmos handler om, at frygt er en dårlig drivkraft; i stedet bør man forsøge stole på, at det nok skal gå. Hør selv "Alting løser sig" nedenfor.


Kosmos-udgivelsen den 6. september bliver efterfulgt af tre koncerter i Konservatories Koncertsal, København. Herimellem ligger der også en tour i Skandinavien, hvor duoen besøger både Sverige og Norge. Derudover er der udsigt til en tour i Mellemeuropa i 2025.

LÆS OGSÅ: Bremer/McCoy-anmeldelse: Nye forunderlige dybder og narrativer


ANNONCE