Nyhed

Efter millionbevilling: Platform for unge kulturskabere udvides til resten af landet

Ungemiljøernes Takeover vil blandt andet bruge bevillingen på en landsdækkende turné

Ungemiljøernes Takeover (også kendt som UMTO) giver unge kulturskabere nøglerne til at arrangere egne kulturarrangementer i deres lokalområde med de ressourcer og netværk, som platformen tilbyder. Nu har projektet fået en bevilling på hele 3,3 millioner kroner fra Tuborgfondet, som skal bruges til at udvide arbejdet til andre spillesteder og ungemiljøer i resten af landet med en årlig turné. 

Ifølge projektleder Esben Aarup er bevillingen med til at sikre at projektet fortsat kan være med til at udvikle næste generations kulturiværksættere. 

"Vi er helt vildt taknemmelige for Tuborgfondets støtte. Det giver os mulighed for at udvide vores aktiviteter og nå ud til endnu flere unge kulturskabere på tværs af hele landet, men det føles også som en kæmpe anerkendelse af den indsats, UMTO har lavet de seneste år. Vi glæder os til at fortsætte vores arbejde med at understøtte og styrke den næste generation af kreative talenter i musik- og kulturbranchen på tværs af hele landet,” lyder det fra projektleder Esben Aarup i en pressemeddelelse.


Ungemiljøernes Takeover blev skabt i 2022 i et samarbejde mellem Fermaten, Spot Festival og en række andre kulturinstitutioner i landsdelen, og blev lanceret for første gang under Spot Festival i 2022 med støtte fra Region Midtjylland. Her arrangerede og afviklede de unge deltagerer en hel dag i Rå Hal, og siden da har projektet igangsat lignende initiativer for unge musikinteresserede i Midtjylland, hvor de gennem projektet får mulighed for at skabe ambitiøse kulturarrangementer med hjælp og støtte fra platformen.

Med bevillingen skal projektet nu bredes ud til resten af landet under titlen UMTO Tour, og det nuværende initiativ med Spot Festival (UMTOXSPOT) skal samtidig bevares. Ifølge en pressemeddelelse skal UMTO Tour være med til at give endnu flere unge mulighed for at udvikle sig som kulturiværksættere, og ifølge programansvarlig for kreative erhverv i Tuborgfondet, Mikkel Sander, glæder fondet sig over, at flere unge i resten af landet får mulighed for at gøre brug af platformens ressourcer.

"Mange unge drømmer om en karriere i musikken – enten foran eller bag scenen – og UMTO er en fantastisk mulighed for unge, der gerne vil tættere på musikbranchen. Vi er glade for, at unge musikinteresserede over hele Danmark, nu får mulighed for at prøve sig selv af sammen med andre, når UMTO udvider indsatsen og fortsætter det gode arbejde," siger Mikkel Sander, Programansvarlig for Kreative Erhverv i Tuborgfondet.

Ungemiljøernes Takeover forventer, at UMTO Tour udrulles til efteråret. Man kan holde øje med deres hjemmeside og sociale medier for nærmere detaljer.


LÆS OGSÅ: Rådgivningsforløb og musikfællesskab er nomineret til årets Bodil Koch-pris

ANNONCE