Nyhed

GAFFA ERFARER: Claes Antonsen spiller ikke på Heartland Festival i morgen

Flere artister har aflyst deres koncerter efter DR-dokumentaren "Sexisme i musikbranchen"

Anne, Sanne og Lis skal spille koncert i morgen klokken 19.30 på dette års Heartland Festival, og indtil nu har trommeslager Claes Antonsen været en fast del af trioens husorkester. Det er dog ikke tilfældet i morgen på Heartland Festival, hvor Claes Antonsen ikke spiller med. Det har GAFFA fået bekræftet af Anne, Sanne og Lis' booker fra PHD Music, Henrik Seifert. 

I går offentliggjorde Claes Antonsen et opslag på Facebook og Instagram, hvori han selv afslørede, at det altså var ham, som DR-dokumentarserien omtalte som "den mandlige musiker", der var trommeslager og kapelmester i The Antonelli Orchestra, som er Toppen af Poppens husorkester. I et opslag på Instagram undskylder han blandt andet med ordene:

”Jeg har alt for sent forstået, hvor ulykkelige kvinderne blev, og at mit sprog og min adfærd også har fået kvinderne til at føle, at de mistede deres kunstneriske faglighed og kun blev bedømt på deres udseende”, står der i opslaget, som slutter med ordene:


”Det var ikke i orden. Slet ikke. Undskyld”.

Du kan læse resten af Claes Antonsens opslag nedenunder:

I går kom det frem, at Tessa har aflyst to koncerter som direkte konsekvens af DR-dokumentaren Sexisme i musikbranchen og de vidnesbyrd, der blev fremlagt. ”Jeg vil ikke stå på scenen med en krænker”, havde hun udtalt til B.T.

Tessa skulle have spillet på Færøerne i juni og på Clarion Hotel i december, hvor hun skulle have været akkompagneret af The Antonelli Orchestra, og Malte Ebert fulgte kort tid efter sin kollega, og aflyste også sine planlagte koncerter med orkestret med begrundelsen:
"Vi bakker op om Tessa, og vi har i dag, via vores booker, meddelt arrangøren, at vi ikke spiller showet med den nuværende besætning", skrev Malte Eberts manager til DR. Også stjernekokken Jesper Koch (kendt fra Alsik og Masterschef med mere) har aflyst koncerter med The Antonelli Orchestra, ifølge EB. 


LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Den strukturelle sexisme starter hos os

ANNONCE