Nyhed

I torsdags beviste Kendrick Lamar én gang for alle, at det var ham, der vandt beefen

Torsdagens ”The Pop-Out: Ken and Friends”-koncert er trådt ind i hiphop-historien. Og med de ”venner”, som Kendrick havde med, er der ikke længere nogen tvivl om, at det var Kendrick, der endte på toppen efter beefen med Drake.

Foto: Morten Rygaard

Torsdagens Kendrick Lamar-koncert i Los Angeles var intet mindre end et hiphop-højdepunkt – og det vil formentlig altid blive husket som et sådant. Koncerten bød blandt andet på en Black Hippy-reunion, da både Lamar, Jay Rock, Schoolboy Q og Ab-Soul indtog scenen i løbet af aften. Jay Rock og Kendrick leverede blandt andet ”Money Trees”, Ab-Soul var med til ”6:16 in LA” og Schoolboy Q meldte sig på banen for at performe utrættelige bangers som ”Collard Greens” og ”THat part”.

Black Hippy-medlemmerne var også på scenen, da Kendrick afsluttede koncerten med en livedebut af Drake-disset ”Not Like Us”, som han spillede ikke én, og ikke to, men hele fem gange. ”Ken and Friends”-koncerten løb af stablen den 19. juni og var planlagt som en fejring af ”Juneteenth”, der markerer ophævelsen af slaveriet i USA 19. juni 1865.


Koncerten bød ud over Kendrick-klassikere som ”Alright”, ”Swimming Pools (Drank)” og ”m.A.A.d city” også på en version af ”Still D.R.E” fremført sammen med Dr. Dre ham selv og et cover af 2Pacs ”California Love”, også med Dr. Dre.

Foruden Dr. Dre og Black Hippy-medlemmerne var der også optrædener fra navne som Ty Dolla $ign, Steve Lacy, Roddy Rich, Tyler, the Creator og YG. Blandt publikum fandt man navne som LeBron James, The Weeknd, Rapsody og Rick Ross, rapporterer mediet, Vibe.

På den måde er der ikke meget at rafle om, når det kommer til at bestemme, hvem der kom ud på toppen efter Drake og Kendricks notoriske beef, der blev afsluttet sidste måned. Folket synes at have valgt side for længst, medier som Billboard og Rolling Stone har udråbt Kendrick som vinder, og med koncerten i Los Angeles synes samtlige af hiphoppens største legender at have fulgt trop. Dét er en kulturel ballast, der sikrer, at der altså ikke længere er rum til fortolkning: Det er (stadig) Kendrick, der er den.


ANNONCE