Nyhed

Jazzcamp for piger: "Det har vi brug for, når vi ønsker os en bedre kønsbalance i musik"

Projektet Jazzcamp for Piger kan i år fejre 10-årsjubilæum, og eksisterer i dag i flere lande

Lige om lidt indtager en masse musikglade piger øvelokaler i hele landet, når den 10. udgave af Jazzcamp for Piger løber af stablen den 1. til den 4. juni. Campen samler hvert år hundredevis af piger (og børn der identificerer sig som piger) fra 3. til 9. klasse i forskellige bands, hvor de skal lære at improvisere og skrive musik selv. Projektet startede i 2014 i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival som resultat af "80/20 rapporten" fra 2011, der påviste, at kun 20 procent af musikbranchen bestod af kvinder.

Dette års Jazzcamp for Piger bliver afholdt på 11 musikskoler fordelt over hele landet, og projektet har også bredt sig til Canada, England, Irland, Belgien, Polen, Sverige, Finland og Tyrkiet. Hos organisationen bag projektet ser man stadig en stor efterspørgsel fra jazznysgerrige piger fra hele landet, som her får mulighed for at lære om musik uden nulfejlskulturen.

"Vi oplever i disse år stor efterspørgsel på JazzCamp for Piger i både Danmark og udlandet. Det er fantastisk, at flere får øjnene op for, at improvisation og musikalske fællesskaber kan gøre en stor forskel for pigernes selvtillid og lyst til at kaste sig ud i at spille rytmisk instrumenter i et band. Det har vi brug for, når vi ønsker os en bedre kønsbalance i musik. Jazzen tilbyder en helt unik mulighed for at kaste perfekthedskulturen på porten og mærke sin egen kreativitet gennem fri improvisation", siger Agnete Seerup, Kommunikations- og souschef i JazzDanmark, i en pressemeddelelse.


Den polske Jazzcamp for Piger fik i starten af året besøg af ingen ringere en H. M. Kong Frederik 10., da han besøgte landet i forbindelse med et statsbesøg. Det kan man læse meget mere om her.

Man kan stadig nå at melde sig til dette års Jazzcamp på projektets hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Når historien reproducerer sig selv: Hvorfor bliver jeg underkendt?


ANNONCE