Nyhed

LIGE NU: 38 spillesteder får indskærpet konkurrencereglerne

Det er netop blevet offentliggjort at Forbruger- og Konkurrencestyrelsen indskærper konkurrencereglerne for 38 kommunale spillesteder efter "problematisk" adfærd

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har været på kontrolundersøgelser og indhentet oplysninger hos flere af spillestederne, som lige nu står på listen over de 38 spillesteder, som får indskærpet konkurrencereglerne. Her er der tale om en sag, som i starten af 2023 fik bred medieomtale, da der var mistanke om, at spillestederne korrigerede og matchede priser med hinanden, når kunstnere skulle bookes til programmet. En sag, som dengang blev beskrevet som "karteldannelse" i medierne.

På daværende tidspunkt afslørede Jydske Vestkysten og Avisen Danmark, at der var tale om følgende 10 spillesteder: Paletten i Viborg, Fermaten i Herning, Pavillonen i Grenå, Tobakken i Esbjerg, Tøjhuset i Fredericia, Skråen i Aalborg, Godset i Kolding, VoxHall i Aarhus, Posten i Odense og Sønderborghus i Sønderborg. Hvorvidt de 10 spillesteder indgår på listen med de 38 spillesteder, som har fået indskærpet konkurrencereglerne i dag, er uvist, da Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ikke offentliggør listen, da "der er tale om en indskærpelse, og ikke en afgørelse", som styrelsen informerer til GAFFA. Det er derfor heller ikke muligt at søge aktindsigt i sagen. 

Styrelsen skriver dog i en pressemeddelelse, at "de indledende undersøgelser af det indhentede materiale giver indtryk af, at spillestederne kan have koordineret købs- og salgspriser samt øvrige aftalevilkår og opdelt markeder mellem sig. Det giver også indtryk af, at spillestederne har delt konkurrencefølsomme oplysninger om konkurrenceparametre med hinanden blandt andet i regi af ERFA-grupper eller indkøbssamarbejder". 


Vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Tine Rønde, udtaler i en pressemeddelelse, at styrelsen finder spillestedernes adfærd for "problematisk":

"Vi har naturligvis læst, hvad der blev skrevet i pressen, og har siden indhentet omfattende materiale. Det er vores umiddelbare opfattelse, at spillestedernes adfærd i mange tilfælde har været problematisk, og vi har besluttet at indskærpe over for spillestederne, at konkurrencereglerne skal overholdes", udtaler Tine Rønde og tilføjer: 

"For nu vil vi ikke forfølge sagen yderligere. Det afspejler en samlet prioritering, herunder en afvejning af de ressourcer, som en sådan sag vil kræve, og de forventede effekter i markedet. Vi vil stadig følge markedet og har mulighed for at genåbne sagen på et senere tidspunkt, hvis der kommer nye oplysninger, som kan begrunde det. Spillestederne er selvstændige virksomheder. De må godt indgå aftaler med en offentlig myndighed, som forpligter dem til at samarbejde med andre spillesteder. Men deltager konkurrenter i indkøbssamarbejder eller ERFA-grupper, så skal de altid være opmærksomme på ikke at udveksle konkurrencefølsomme oplysninger eller koordinere adfærd som for eksempel købs- og salgspriser".


GAFFA forsøger at få en kommentar fra Dansk Live, som er interesseorganisationen for danske spillesteder. 

LÆS OGSÅ: 10 danske spillesteder mistænkt for karteldannelse

ANNONCE