Nyhed

MEGET MERE END EM: Kom til gratis koncerter under den helt store fodboldfest

Fire aarhusianske spillesteder er gået sammen om at arrangere koncerter til musikhungrende fodboldfans

Fredag den 14. juni er der lagt op til den helt store fodboldfest på havnefronten i Aarhus, når EM for alvor bliver skudt i gang. I åbningskampen spiller Skotland mod Tyskland, og fodboldfans kan i år se frem til at varme stemmebåndene på meget andet end "sjålålålå" og vores nationalhymne. 

I år har de fire lokale spillesteder Train, Voxhall, Radar og Turkis nemlig meldt deres tilstedeværelse, og præsenterer derfor en række koncerter på havnefronten til de tre første EM-kampe den 14. 15. og 21. juni. 

Baris Citirikkaya, Co-leder/kurator turkis glæder sig til at trække i spillertrøjen i selvskab med de andre holdkammerater:


"Turkis er midtbanespilleren, der ikke nødvendigvis skriver sig på måltavlen eller går ned i en hård tackling, men når vi lykkes, er vi dem, der gerne vil drible, fordele, lægge op og inspirere til det smukke i spillet. På banen står vi side om side med et udpluk af vores gode kolleger fra musiklivet, hvor samarbejdet og musikken netop viser den diversitet, byen består af. Det glæder vi os til – god kamp!".

Den musikalske del af fodboldfesten bliver skabt gennem et samarbejde mellem de fire nævnte spillesteder samt ROSA (genreorganisationen for rytmisk musik) og Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune. Rabih Azad-Ahmad, rådmand i Aarhus Kommune, kalder de musikalske indslag for et helt oplagt samarbejde:

”Det er lagt op til en kæmpe fest på Herman Sallings Plads. Havnefronten er en fantastisk ramme for en stor fodboldfest, og det er helt oplagt, at en musikby som Aarhus også inviterer publikum på store danske musikalske oplevelser. Jeg glæder mig til byde hele Aarhus velkommen,” siger Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse, som bakkes op af Marie Ettrup, kommunikationschef på Train:

“TRAIN er begejstrede for sammen med et stærkt hold at præsentere en musikalsk fest i samspil med fodboldfesten til visningen af EM-kampene på havnefronten – det er to fester, som bringer aarhusianerne endnu tættere sammen denne sommer. Det glæder vi os over at være en del af”. 


De første navne på det musikalske fodboldhold er de to aarhusianske spillere Rigmor og Dayyani, som dribler fodboldfesten i gang med koncerter kl. 18.00 og 19.30 nu på fredag.

“VoxHall er blevet inviteret til at støtte op om den kommende EM-fodboldfest i Aarhus – og vil selvfølgelig bidrage og støtte den lokale musikscene. Valget var nemt. Så glæd dig til at høre Rigmor, som får poesi og musikalsk skønhed til at smelte sammen,” siger Tom Fjederholt, Manager & Promoter, VoxHall.

Rigmor er et aarhusiansk dansksproget indierockband, der i 2024 udgav deres andet album Vælter vi mørket, og var i den anledning også på forsiden af GAFFA. Deres koncerter er kendetegnet ved deres dynamik, autenticitet og energiudladninger. De har blandt andet spillet på Spot Festival, Roskilde Festival og i DRs Koncertsal. Aarhusianske Dayyani har skabt bølger på den danske popscene med sin dybtgående og energiske musik. Dayyani slog sit navn fast med den anmelderroste EP Pretty in Defense i 2023 og har blandt andet spillet på Roskilde Festival og Reeperbahn.


Derudover kan man opleve norske Alvah og danske Svea S om lørdagen den 15. juni, og Total Hip Replacement samt Pak den 21. juni. 

Ole G. Jørgensen, spillestedsleder på Radar, kommenterer afslutningsvist:
“EM er en folkefest på tværs af grænser. Det er en ære at være en del af det femkløver, der kommer til at præsentere de feststemte fodboldentusiaster for en række stærke, danske artister, som de måske ikke ville have oplevet ellers. Det vil give festen noget, som alle kan samles om og glædes ved".

Se det fulde program nedenfor: 


LÆS OGSÅ: Spillested starter indsamling

ANNONCE