Nyhed

SE DEN HER: Dansk punkfænomen udgiver live-session

Users har på bare et år fået massiv mund-til-mund omtale i den danske undergrund. Nu sparker de skærmen i stykker på ny live-session

"Selvom man tydeligt hører, at de er inspireret af bands som Idles, Shame og Fontaines DC, er der alligevel et forfriskende forhold til virkeligheden i deres musik. Her har vi, for første gang i ret lang tid, et dansk punkband, der for alvor gider drage reel og direkte politik ind i deres musik". Sådan skrev GAFFAs skribent i sin anmeldelse af punkbandet Users koncert på Loppen tidligere i år. 

Users består af frontfigur Sean Michael Flaherty Seldorf, guitarist Esbjørn Hannibal Hermansson, trommeslager Oskar Lauritzen Meyer og bassist Sune Weisberg Danger. Kvartetten genåbnede Palads' gamle klublokaler Den Anden Side i 2023, og blev det første band til at spille på stedet siden Sex Pistols og Iggy Pop. Efterfølgende har Users spillet på dette års Spot Festival i Aarhus, og gruppen står også på Roskilde Festival-programmet. 

I dag kan man få en lille smagsprøve på, hvilken størrelse Users er, da de udgiver en live-session, som er lavet ved Kosmorama, der tidligere har udgivet live-sessions med navne som Bogfinkevej, Magtens Korridorer, Sko/Torp, Poul Krebs med flere.


Bassist Sune Weisberg Danger fortæller i et interview til GAFFA, hvordan idéen med at skabe et punkband krævede et længere tilløb:

- Sean så to af os spille en koncert sammen. Bagefter var han sådan: "Skal I ikke spille punk i stedet for det her?". Senere en anden aften var vi til en fest, hvor Sean og jeg endte med at kysse, og så blev vi enige om at lave et punkband. Så snakkede jeg med Oskar om det dagen efter, og Oskar var sådan "Du hører nok ikke fra Sean igen", haha! Så gik der et halvt år, hvor jeg troede, at den her drøm var parkeret, men så står jeg ude foran en klub i København, hvor der pludselig kommer en eller anden stiv punker hen og tackler mig. Og så er det fandme Sean, der bare skriger, at vi skal lave punkband sammen, og så mødtes vi ugen efter.

Indtil videre har Users kun udgivet singlen "Why Can't It Fucking Change?", og gruppen fortæller, at den på flere måder cementerer, hvad og hvem Users er.


- Verset er lidt en opremsning af en masse ting, der er fucked up ved kapitalismen, fortæller guitarist Esbjørn Hannibal Hermansson, som bliver akkompagneret af trommeslager Oskar Lauritzen Meyer:

- Vi har også lidt en større agenda eller forhåbning om, at hvis vi limer det her spørgsmål: Why Can't It Fucking Change? fast i hovederne på folk, at folk så hjælper med at løfte sagen, og får stemt på det rigtige og engagerer sig politisk. Det er fint, at vi selv er frustrerede, og gerne vil ændre noget, men vi er her egentlig for at hive mængden med, for vi skal løfte i flok. Det er det, vi håber, at folk får ud af sangen. Vi vil starte et oprør, og det her er startskuddet.

I Users Kosmorama-session kan man opleve de endnu ikke udgivede sangene "My Dear", "Wake up" og "BLU-109". Hør det selv nedenfor. 


LÆS OGSÅ: Fra indiepop til sprød hiphop – Uhørt Festival annoncerer 14 nye navne

ANNONCE