Nyhed

Thomas Holms nye musikvideo er udelukkende skabt af AI – se den her

AI har genereret mere end 6300 stillbilleder og 400 videoklip til musikvideon til singlen ”Chatbot”.

I fredags udgav Thomas Holm, der er bedst kendt for 10’er-numrene ”Nitten”, ”Ikea” og ”Selvmord på dansegulvet”, sin første single fra et nyt album, der udkommer i efteråret. Det nye album er blot andet album fra Holms hånd, ogderfor også den første komplette udgivelse siden debuten Middelklassehelt, der udkom for mere end 14 år siden. Singlen ”Chatbot” er ifølge en pressemeddelelse ”et humoristisk take på, hvad der sker, når man får en AI-kæreste, er online nonstop og sover med sin laptop”.

I dag udkommer musikvideoen, og den er – naturligvis – skabt af AI.

”Sangen startede egentlig lidt som en joke”, fortæller Thomas Holm, der i forløbet blev klar over, at fortællingen ikke nødvendigvis er langt fra virkeligheden. ”Da jeg begyndte at dykke ned i, hvad der egentlig sker på området, gik det op for mig, at det her er en virkelig ting. Folk har dedicerede forhold til chatbots på bekostning af ens menneskelige relationer”, udtaler han.


Musikvideoen – såvel som artwork til singlen – er kreeret af AI, og man kunne være foranlediget til at tro, at det er den lette løsning. Men det viste det sig faktisk slet ikke at være. For filmskaberen har brugt over 160 arbejdstimer på at få forskellige AI’s til at generere de over 6300 stillbilleder og mere end 400 små videoklip, der har været brugt til at lave de under 3 minutters film. Det forklarer Thomas Juul fra Midjord Records.

Musikvideoen er gået live i dag d. 18. juni, og du kan se den nedenfor:


 

 

ANNONCE