Nyhed

Tidal dropper to lydformater

MQA og rumlig lyd forsvinder fra streamingtjenesten i løbet af sommeren

Ifølge streamingtjenesten Tidal vil de fra 24. juli ikke længere have musik i formaterne 360 Reality Audio og MQA. De vil erstatte MQA med FLAC-versioner – et højopløsligt lydformat de introducerede for noget siden – og 360 Reality Audio forsvinder, og rumlig lyd bliver fremover kun i formatet Dolby Atmos.

Ifølge onlinemediet What Hi-Fi? fjerner tjenesten alle podcast og alt musik i 360 Reality Audio-formatet.

Det behøver dog ikke betyde de store for tjenestens abonnementer, for Tidal oplyser at de som minimum allerede har 16-bit/44,1 kbps FLAC-versioner klar til stort set alt deres MQA-indhold. De advarer dog også om, at der muligvis vil være enkelte musiknumre der ikke vil være at finde i FLAC-versioner når MQA-filerne fjernes.


For abonnenter betyder det, at hvis de har hentet MQA-filer ned, enkelte musiknumre eller hele albums, så de kan lytte til dem offline, så skal de sikre at de får opdateret deres Tidal-app senest d. 24. juli, og hentet numre ned i det nye format.

Beslutningen om at fjerne 360 Reality Audio-formatet, kommer fordi Tidal oplever at Dolby Atmos er at finde på langt flere enheder end tilfældet er med Sonys lydformat.

LÆS OGSÅ: Nu kan lyssystemer fra WiZ lave lysshow til musikken


ANNONCE