Nyhed

Thåström giver koncert i Danmark

Thåström afslører også, at et nyt album er på vej

Det kritikerroste svenske post-punk-ikon Thåström tager på skandinavisk turné. I den forbindelse kommer han forbi Danmark, når han spiller i K. B. Hallen den 8. marts 2025.

Udover at tage på turné løfter Thåström også sløret for, at han udgiver sit 11. studiealbum. Udgivelsesdatoen er endnu uvist, men i en pressemeddelelse forlyder det, at det er klart inden turnéstart den 30. januar.

Sangeren med fornavnet Joakim indledte karrieren i 1977 i det indflydelsesrige punkband Imperiet og fortsatte fra 1983-1988 som vokalist i det populære punkband Ebba Grön. I 1989 udgav han sit første soloalbum, og han har derudover udgivet plader med projekterne Peace, Love & Pitbulls og Sällskapet. Mange af hans plader har desuden toppet den svenske hitliste.


Thåström har senest været albumaktuel med Dom som skiner, som fik en seksstjernet anmeldelse af GAFFA.

Dom som skiner lukker med en hyldest til sangskriverens afdøde mor. ’MAMA’ bevæger sig vemodigt fremad med en langstrakt elektronisk tone, der flyder som tyk lava og lyder, som om den er indspillet i en maskinhal. Nordens vigtigste sangskriver sænker på Dom som skiner paraderne mesterligt. Det er nybrud i luften, når Thåström med zen-agtig puls og kosmiske lydflader leverer et karrieredefinerende album,” hed det i anmeldelsen.  

Sidste gang GAFFA oplevede Thåström live, var i 2022 i Den Grå Hal, hvor koncerten fik fem stjerner, og hvor anmelderen kaldte ham for Sveriges svar på Nick Cave.


”Der var kontakt, selv om Den Grå Hal faktisk er stor. At Thåström kunne overvinde afstanden fra scenen til gulvet er et tilbagevendende mirakel i hans virke. Sidst jeg hørte ham, var det det samme. I den forstand er han ret unik i Norden. En sand rockpoet, der med sine sange og musik kan fremmane noget dystert, til tider dystopisk og aldeles vedkommende,” lød konklusionen i anmeldelsen.

Billetsalget starter den 16. maj klokken 10:00 på billetlugen.dk og livenation.dk.

Det svenske punkikon leverede ren hjerteblod i en mageløs magtdemonstration


ANNONCE