Nyhed

Først var det Hugorm - Nu er det Coco O.s tur

Coco O. er klar med nyt livealbum

Sidste år spillede Coco O. en koncert på Store Vega. Det er der som sådan ikke noget vildt over. Men imens sangerinden gav den gas på scenen, blev livekoncerten optaget. Nu kan hun så annoncere, at albummet Coco O. - Live at Vega er ude den 22. marts.

”Da vi indtog scenen i Vega, var det en af vores første og eneste klubkoncerter i 2023. Derfor havde vi lagt al energi og nerve i at arrangere vores nye numre, så de fik en god live-premiere, og at få lagt vores øvrige numre ind i en sound, der klæder de nye. Vi ville gerne skabe en nærværende helhed, et moment publikum kunne forsvinde ind i sammen med os,” siger Coco O. i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Og hvor vi på festivalerne de seneste par år har brugt store visuelle armbevægelser, gik vi nu all in på musikken og sangene. Det gav bandet og mig en ro til at forbinde os med teksterne, melodierne og med publikum, og jeg blev selv utrolig rørt undervejs af al den energi, jeg fik tilbage fra publikum og af den intensitet, der var i det smukke rum, mens vi spillede. Det synes jeg, man kan høre på optagelserne, og jeg er glad for, at endnu flere nu kan få mulighed for at få del i koncerterne.”


Coco O. udgav sidste år sit andet soloalbum Sharing is Caring, som fik fire stjerner af GAFFA. ”Resultatet af Sharing is Caring er tidløs soul og r&b, der ikke lægger skjul på de mest intime kampe. Og det er også de hjertegribende tekster, der formår at sætte det lidt for anonyme musikalske bagtæppe i et firestjernet relief,” hed det blandt andet i anmeldelsen.

Coco O. startede sin karriere, som halvdelen af r&b-duoen Quadron i 2009, hvor de debuterede med deres selvbetitlede debutalbum. I 2013 udgav de deres andet album Avalanche, hvor man kunne finde den amerikanske stjernerapper Kendrick Lamar på gæstelisten. Albummet blev indspillet i gruppens daværende hjemby, Los Angeles. Coco O. valgte dog at forlade duoen og tog tilbage til Danmark, hvor hun i 2021 udgav sit første soloalbum It’s a Process.

Nu er hun så klar med livealbummet, som bliver udgivet gennem Vega Rec, der startede i 2021. Formålet med selskabet var at formidle musikken fra Vegas livescener, så den ikke kun blev hørt af koncertgæsterne. 


Coco O.s album er det fjerde album optaget på Vega og udgivet på spillestedets eget selskab. I serien finder man også livealbum med Mikael Simpson, Hugorm og Iceage.

”Vega Rec er et label, vi har sat i verden for musikelskere. For dem, som gerne vil forlænge koncertoplevelsen derhjemme, og som elsker live-magien lige så højt, som vi selv gør. Vi optager flere koncerter, end vi udgiver, og vi udsender kun det allerbedste, nemlig koncerter hvor musikken, artisten og publikum smelter sammen, og hvor liveoplevelsen tager musikken andre steder hen, end studieversionen af sangene gør,” siger Søren Gaden, kommunikationschef i Vega, i pressemeddelelsen.

LYT: Klavervirtuos får selskab af Coco O. på ny single


ANNONCE