Nyhed

Han hittede med homohymne til kronprins Frederik i 2001. Nu er han endelig klar med nyt soloalbum

Carsten Lykke deler to sange fra sit første soloalbum i 23 år

Han stod bag en stribe følsomme og skæve popsange i årene omkring årtusindskiftet - først med gruppen Ibens sammen med blandt andre Henrik Marstal, og siden på sin solodebut Selvoptaget fra 2001. Fra sidstnævnte fik navnlig "Hvis Frederik var til fyre" en del airplay.

Siden har Ibens været gendannet af flere omgange, og var senest albumaktuelle i 2020. Flere soloplader fra Lykke blev det til gengæld aldrig til - indtil nu.

Den i dag 54-årige Carsten Lykke har nemlig netop offentliggjort, at hans andet soloalbum er på trapperne. Det udkommer den 16. august og har fået titlen En lille smule i stykker. Samtidig med annonceringen har Lykke delt de første to sange fra albummet, betitlet henholdsvis "Hey hey venner" og "Teenagebøvl."


Sidstnævnte er, ifølge en pressemeddelelse, "en sang der egentlig er skrevet til Carstens datter, dengang hun skulle tage stilling til sin kommende ungdomsuddannelse. Det er vist den første sang i danmarkshistorien, hvor der bliver sunget ”optagelse.dk,” hedder det i pressematerialet, som fortsætter:

"Lige nu sidder der en række unge mennesker sammen med deres forældre, som netop har skullet foretage det samme valg. Pointen i sangen her er dog, at Carsten nok ikke er den optimale vejleder, hvis han kigger tilbage på sit eget liv."


NEKROLOG: Ibens – vi har nærmet os den dag

ANNONCE