Nyhed

Ibens stopper

GAFFA.dk – alt om musik

Gruppen går hver til sit efter mere end 25 år, hvor der dog også har været pauser undervejs

Den anmelderroste danske poprocktrio Ibens stopper, fortæller de i en pressemeddelelse. Opløsningen skyldes, at forsanger Carsten Lykke ønsker at fortsætte sit musikalske arbejde som solist.

Ibens debuterede med ep’en ibens i 1996 og albummet af samme navn i 1997. Disse to udgivelser gav dem hits som ”Ølstykke i november”, ”Solveig” og ”Jeg savner min blå blå cykel”. Senere fulgte udgivelserne Maskulin (1998), Ufornuft (2005) og ep’en Halvelektronisk (2012).

Efter flere års pause spillede ibens i 2017 en 20-års jubilæumskoncert på Posten i Odense, og dette resulterede blandt andet i, at bandet valgte at udgive et nyt album. Resultatet blev  carstenshenrikskristians, der udkom i 2019. Albummet gik ind på førstepladsen på den officielle danske vinylhitliste og høstede flotte anmeldelser, blandt andet de maksimale seks stjerner i GAFFA. I 2020 blev det fulgt op af udgivelsen Cocio & beton, der ligeledes fik mange roser fra landets musikanmeldere. Begge albums optrådte også på en række mediers lister over årets bedste udgivelser.
 
Undervejs har der dog også været kurrer på tråden. Således var bassist Henrik Marstal ude af bandet i en periode i slutningen af 90'erne og begyndelsen af 00'erne grundet uoverensstemmelser med de andre medlemmer. Han kom dog tilbage, men i 2014 opstod der igen kunstneriske uenigheder, og Carsten Lykke forlod gruppen. Han vendte dog senere tilbage, og bandet fik som nævnt et stort comeback med 2019-albummet carstenshenrikskristians.
 
Bassist Henrik Marstal, trommeslager Kristian Obling Høeg og sanger og guitarist Carsten Lykke vil gerne sige mange tak for oplevelserne til deres trofaste fans, og en speciel tak skal også lyde til Bo fra Odense-pladebutikken Record Pusher og Jesper fra FMK-booking.
 
Carsten Lykke udgav i 2001 sit første og hidtil eneste soloalbum, Selvoptaget, der gav ham et hit med "Hvis Frederik var til fyre". Har har i 2002 og 2005 udgivet henholdsvis en ep og et album med gruppen Klubmester.
 
Henrik Marstal har ved siden af Ibens medvirket i en række musikalske projekter, ligesom han har været meget aktiv som debattør især om musik og kønsroller.
 
 
Se musikvideoen til klassikeren "Ølstykke i november":
 
 
ANNONCE