Nyhed

OSCARS 2024: Afdød rocklegende var nomineret for årets sang. Vinderen blev en 22-årig kvinde

Weekendens Oscar-uddeling stod i Barbies tegn, og Slash kiggede også forbi

Natten til mandag dansk tid blev der uddelt Academy Awards - eller Oscars - ved det traditionsrige prisshow, som igen i år fandt sted i Dolby Theatre i Hollywood, Los Angeles.

Og mens Oppenheimer blev aftenens store vinder med i alt syv Oscars, blev det en sang fra den konkurrerende storfavorit - Greta Gerwigs Barbie - som løb med prisen for Best Original Song. Den tilfaldt nemlig "What Was I Made for?," som er 22-årige Billie Eilishs bidrag til soundtracket.

Med i opløbet var også "I’m Just Ken" fra Barbie. Den vandt altså ikke - men kunne så til gengæld opleves live ved Oscarfesten, hvor Ken - i skuespilleren Ryan Goslings skikkelse - fik assistance på scenen af ingen ringere end Slash fra Guns 'n Roses.


Blandt de øvrige nominerede til prisen for Best Original Song var "Wahzhazhe (A Song for My People)" fra Martin Scorseses Killers of the Flower Moon.

Bag soundtracket til Scorseses storfilm står den canadiske guitarist Robbie Robertson. Robertson huskes for sit arbejde med The Band og Bob Dylan, og stod bag flere Scorsese-soundtracks gennem karrieren. Han døde i en alder af 80 år i august 2023.

OSCARS 2023: Her er de musikalske højdepunkter


ANNONCE