Nyhed

Billie Eilish: "Jeg vil elske at føle mig tryg, som kvinde i mit land"

Billie Eilish uddyber sin støtte til Kamala Harris i nyt interview

Det er blot en måned siden, at Billie Eilish og broren Finneas i en reel på Instagram offentliggjorde, at de bakker op om den demokratiske præsidentkandidat Kamala Harris og vicepræsidentkandidaten Tim Walz til dette års præsidentvalg i USA med sætningen "Stem som om dit liv afhænger af det, for det gør det".


I et interview med Vogue, som blev lavet før offentliggørelsen, uddyber Billie Eilish, hvorfor hun støtter demokraternes præsidentkandidaten, da hun bliver spurgt om, hvilke emner der er vigtige for hende i valgkampen. Emner, som Kamala Harris også går på valg med.

"Virkelig stor fan af menneskerettigheder. Virkelig stor fan af kvinders rettigheder og kvinders reproduktive rettigheder samt social retfærdighed og våbenlove," fortæller Billie Eilish og tilføjer desuden: "Første kvindelige præsident? Det ville være virkelig fantastisk. Jeg vil elske at føle mig tryg som kvinde i mit land."

I interviewet fortæller Billie Eilish derudover også om, hvor vigtigt det kommende valg er ifølge hende, og hvordan hun ønsker at bruge sin platform i forbindelse med valget: "Jeg mener, dette måske er den vigtigste valgperiode i vores tid, og det er så let at tænke, jeg gider ikke tænke på det... Jeg har den samme følelse: Jeg er én person, jeg kan ikke ændre noget. Men sandheden er, at vi alle kan ændre noget. Og jeg har denne platform, og jeg vil bruge den."


Det er ikke usædvanligt, at Billie Eilish bruger sin platform til at sprede politiske agendaer. Sangeren har, udover at opfordre sine følgere til at stemme, ligeledes brugt sin platform i klimadebatten, som da hun for nylig igangsatte forskellige initiativer, der skal mindske klimaaftrykket på sin kommende verdensturné. Derudover har hun solgt signerede sangtekster i en auktion, hvor pengene blev doneret til indsatser, der arbejder for at stoppe vold mod kvinder. Det er dog ikke kun velgørende projekter for klimaet og kvinder, Billie Eilish støtter. I 2021 modtog hun PETA-prisen Årets person for sit arbejde inden for dyrevelfærd. PETA er en forkortelse af People for the Ethical Treatment of Animals.

Billie Eilish er én ud af flere kunstnere, der offentligt har vist støtte til præsidentkandidaten Kamala Harris. Udover Billie Eilish har Taylor Swift, Chappell Roan og for nylig også Bruce Springsteen nemlig også vist deres støtte til demokraten. 

LÆS OGSÅ: Billie Eilish samarbejder med gigant for at gøre turné grøn


ANNONCE