Nyhed

Bruce Springsteen: "Donald Trump er den farligste præsidentkandidat i min levetid"

Bruce Springsteen følger trop med en lang række stjerner og afslører, hvor hans stemme ligger

Det amerikanske rockikon Bruce Springsteen afslørede i nat, at hans stemme til det kommende amerikanske præsidentvalg ligger hos præsidentkandidat Kamala Harris og advarer mod at stemme på Donald Trump.

I en video delt på sin profil på Instagram, forklarer Bruce Springsteen, hvorfor han stemmer, som han gør: "Jeg støtter Kamala Harris som præsident og Tim Walz som vicepræsident og modsætter mig Donald Trump og JD Vance – her er hvorfor," fortæller han og fortsætter:

"Vi står snart over for et af de mest afgørende valg i vores nations historie. Måske har landet ikke været så politisk, åndeligt og følelsesmæssigt splittet siden borgerkrigen, som det er nu. Det behøver ikke være sådan. De fælles værdier og de delte historier, der gør os til en stor og forenet nation, venter på at blive genopdaget og genfortalt. Det vil kræve tid, hårdt arbejde, intelligens, tro og kvinder og mænd, der har det nationale gode som deres ledestjerne."

I samme video forklarer Bruce Springsteen ligeledes, hvorfor hans stemme ikke ligger hos præsidentkandidaten Donald Trump: "Donald Trump er den farligste præsidentkandidat i min levetid. Hans foragt for vores forfatnings ukrænkelighed, demokratiets ukrænkelighed, retsstatens ukrænkelighed og den fredelige magtoverdragelses ukrænkelighed burde diskvalificere ham fra nogensinde igen at blive præsident. Han forstår ikke betydningen af dette land, dets historie, eller hvad det virkelig vil sige at være amerikaner."

Mens han henviser til sine sange fra sin lange karriere, kommer Bruce Springsteen med en klar opfordring til sine følgere om at bruge sin stemme klogt til valget, der snart løber af stablen: "På den anden side har Kamala Harris og Tim Walz en klar vision for dette land, der respekterer og inkluderer alle, uanset klasse, religion, race, dit politiske synspunkt eller seksuelle identitet, og de ønsker at fremme vores økonomi på en måde, der gavner alle, ikke kun de få, som mig, på toppen. Det er den vision for Amerika, som jeg har skrevet om konsekvent i 55 år. Nu ser alle tingene forskelligt, og jeg respekterer dit valg som medborger, men ligesom dig har jeg kun én stemme. Og det er en af de mest værdifulde ejendele, jeg har. Derfor vil jeg den 5. november afgive min stemme på Kamala Harris og Tim Walz."


Det er ikke første gang, at den amerikanske stjerne udviser et tydeligt standpunkt i forbindelse med et amerikansk valg. Under indsættelsen af præsident Joe Biden i 2021 optrådte sangeren med sin sang "Land of Hope and Dreams" fra 1999 alene på akustisk guitar foran mindesmærket Lincoln Memorial i Washington D.C. Derudover slog Bruce Springsteen og tidligere præsident Barack Obama hovederne sammen i en podcast fordelt over otte afsnit, der siden hen blev en del af en bog, der ud over samtaler indeholder mere end 350 fotos og en masse andet materiale. Samtalerne i bog og podcast kredser om ægteskab og fædre, maskulinitet, race, de tos helte, en hel del om musik og ikke mindst den store kærlighed til USA med alle dets udfordringer og modsætninger.

Bruce Springsteen følger trop efter en lang række andre stjerner, der i løbet af sommeren ligeledes har afsløret, hvor deres stemme ligger, heriblandt Chappel Roan, Billie Eilish og ikke mindst Taylor Swift, hvis stemmeerklæring, ifølge mediet NME, har resulteret i en stigning på hele 500 procent i vælgerregistreringer.

Kamala Harris er "meget stolt" af popikons støtte


ANNONCE