Nyhed

ENDELIG: Kate Bush afslører planer om ny musik

I et sjældent interview fortæller den engelske kunstner om sine fremtidsplaner

Kate Bush har holdt sig væk fra rampelyset i de senere år og udgav senest et studiealbum i 2011. I et sjældent interview har sangeren ny talt med BBC forud for lanceringen af sin nye kortfilm Little Shrew. I løbet af interviewet afslører den 66-årige sanger og sangskriver, at hun er ivrig efter at begynde at arbejde med ny musik.

Den sort-hvide, fire minutter lange animation er lavet til hendes 2011-nummer "Snowflake" og har til formål at rejse penge og opmærksomhed til velgørenhedsorganisationen War Child. Den nye kortfilm kan ses under artiklen. 

I interviewet siger Kate Bush blandt andet, at der er mange idéer, hun ønsker at forfølge: "Jeg ser virkelig frem til at komme tilbage til det kreative rum; det har været længe siden."


Da hun bliver spurgt, om hun i øjeblikket arbejder på nyt materiale, svarer hun: "Ikke lige nu, men jeg har været optaget af at lave meget arkivarbejde de sidste par år, redesigne vores hjemmeside og samle en tekstbog," siger Kate Bush og tilføjer:

"Og jeg er meget ivrig efter at begynde at arbejde på et nyt album, når jeg har fået dette færdigt. Jeg har mange idéer, og jeg ser virkelig frem til at komme tilbage til det kreative rum; det har været længe siden."

Da hun bliver spurgt, om det er noget, hun har håbet at gøre i et stykke tid, svarer Kate Bush: "Ja, det er det virkelig. Især det sidste år har jeg følt mig klar til at begynde at lave noget nyt."


Men da journalisten nævner et nyligt interview med David Gilmour, hvor Pink Floyd-guitaristen siger, at han har forsøgt at overtale Bush til at optræde live igen, joker sangeren: "Jeg er ikke der endnu." David Gilmour beundrede desuden hendes optræden i London i 2014. Til den første af hendes optrædener i 2014 befandt en af GAFFAs anmeldere sig blandt publikum og kvitterede med seks stjerner.

Kortfilmsprojektet:
Kate Bush, som har arbejdet sammen med animationsfirmaet Inkubus om projektet, forklarer i interviewet, at filmen delvist er inspireret af Ruslands invasion af Ukraine i februar 2022. "Jeg begyndte at arbejde på den for et par år siden, kort efter den ukrainske krig brød ud. Det var et stort chok for os alle," siger hun.

"Der har været en så lang periode med fred, som vi alle har levet igennem. Jeg ville lave en lille animation, der oprindeligt skulle have handlet om en lille pige. Det var i virkeligheden idéen om børn fanget i krig. Jeg ville gerne gøre opmærksom på, hvor forfærdeligt det er for børn."


Kate Bush tilføjer: "Jeg fik ideen til et storyboard og følte, at folk ville være mere empatiske over for en skabning snarere end et menneske. Så jeg kom på idéen om, at det skulle være en lille mus."

Musikalsk stilhed:
Sangeren og sangskriverens seneste plade, den melankolske 50 Words for Snow, blev udgivet i 2011. I den forbindelse fik GAFFAs Ole Rosenstand Svidt et sjældent interview med den britiske superstjerne. Her var hun blandt andet optaget af klimaforandringerne, som indirekte havde været en inspirationskilde til albummet på grund af de hårde engelske vintre. Den anden halvdel af interviewet berørte hendes måske lidt langsomme arbejdsstil og spurgte ind til, hvorfor der går så lang tid mellem hendes plader, og om hun arbejder langsomt.

Hun forklarede dengang, at hun bestemt ikke havde arbejdet langsomt de sidste to år, men at hendes musik og idéer ofte er blevet afbrudt af forskellige årsager.


Ikke desto mindre er der gået 13 år siden hendes seneste studiealbum, men siden da har hun udgivet live- og opsamlingsalbums. Kate Bush slog igennem i 1978 og er bedst kendt for hits som "Wuthering Heights", "Babooshka" og "Running Up that Hill".

Hun tiltrak en ny generation af fans i 2022, da "Running Up That Hill" fra 1985 blev brugt i Netflix-serien Stranger Things.

Hendes nye kortfilm kan ses her:


 

40 år med en helt særegen musikalsk historiefortæller


ANNONCE