Nyhed

Godspeed You! Black Emperor vender tilbage til Danmark med nyt album i bagagen

Det canadiske post-rockband Godspeed You! Black Emperor vender tilbage til Danmark med koncert i Store Vega efter at have udgivet deres ottende album tidligere i år

Canadiske Godspeed You! Black Emperor kommer til Danmark i 2025 og gæster Store Vega den 18. marts. 

Godspeed You! Black Emperor er et post-rockband, der blev dannet i 1994 i Montreal. I 1997 debuterede de med albummet F# A# ∞, og siden har de cementeret sig inden for instrumental musik. Efter deres debut turnerede de flittigt og udgav deres andet album, Lift Your Skinny Fists Like Antennas to Heaven i 2000.

Bandet gik i opløsning, men fandt sammen igen i 2010, hvor de ifølge en pressemeddelelse oplevede, at den atmosfæriske rock havde fået et decideret boost. Deres instrumentale musik sættes desuden ofte i en filmisk kontekst, og bandet har udtalt, at de ser deres musik som "transcendentale statements af anarkistisk karakter."


Tidligere på måneden var de atter albumaktuelle med deres ottende studiealbum, No Title As of 13 February 2024 28,340 Dead, som GAFFAs anmelder gav fem stjerner. Titlen er en reference til krigen mellem Palæstina og Israel, som albummet er en protest mod.

Sidst, Godspeed You! Black Emperor var i Danmark, besøgte de Store Vega i april sidste år. Her blev deres koncert beskrevet som performativ perfektion og GAFFAs anmelder kvitterede med fem stjerner. 

LÆS OGSÅ: Hvis du tillader det, vil du se lyset brage


ANNONCE