Nyhed

Godspeed You! Black Emperor-frontmand udgiver debutprojekt officielt på (næsten) alle streamingtjenester

GAFFA.dk - alt om musik

Det mytologiske 1993-projekt All Lights Fucked on the Hairy Amp Drooling får endelig officiel udgivelse, som svar på lækage tidligere på måneden.

Tidligere på måneden begyndte en optagelse at florere rundt på forskellige musikblogge, der angiveligt var Godspeed You! Black Emperor-frontmand Efrim Manuel Menucks projekt fra 1993. Projektet blev lavet før postrock-bandet egentlig havde taget form, og var mere eller mindre selvproduceret af Menuck, hvor blot en håndfuld kopier blev lavet, som blev solgt til venner og bekendte under et show i Montcon, Canada.

Da GY!BE blev formet, fik pladekontrakt og udviklede deres dedikerede fanbase, valgte Menuck ikke at ville udgive projektet. Dette valg blev taget på baggrund af, at det som sådan ikke var et GY!BE-album, og at Menuck gennemgik en dårlig periode i livet, da han indspillede projektet.


Menuck udtaler i podcasten Kreative Kontrol, at ”der er noget fucked up over det at lave et kassettebånd til 12 venner, og 30 år senere ender det oppe på Youtube. ” Menuck har tydeligvis ikke villet have projektet ud i æteren, men ser i sidste ende noget positivt i, at folk kan høre det, selvom det ikke er ”det Godspeed man kender. ” Projektet er blevet udgivet på alle streamingtjenester, med undtagelse af Spotify, der på det seneste har fået hård kritik for at lægge platform til den kontroversielle podcastvært Joe Rogan.

LÆS OGSÅ: Joni Mitchells og Neil Youngs salgs- og streamingtal stiger stærkt efter Joe Rogan-kontrovers

Alle penge tjent på dette projekt går til velgørenhed, nærmere bestemt går pengene til at sørge for medicinsk oxygen til Gazastriben. Bandcamp-linket til projektet er at finde under artiklen.


Læs også GAFFA’s femstjernede anmeldelse af Godspeed You! Black Emperor’s 2021 album G_d’s pee AT STATE’S END!

ANNONCE